Valmet Automation

Sidor för dig som studerar på Automationsingenjörsprogrammet.

Nya studenter som startar hösten 2020

Som ni sett i välkomstbrevet så startar utbildningen virtuellt i år med en Zoom konferens under vecka 36 (1 – 4 september). Vi kommer att starta vid 10:15 på tisdagen i Zoom-rum. Logga in med lösenordet ni har fått via mejl. Håll noggrann koll på den här sidan innan programstart för att löpande få uppdaterad information. 

Schema för vecka 36

Förberedande matematik för ingenjörsutbildning 2020

För att ge en möjlighet att fräscha upp kunskaperna erbjuder vi en preparandkurs som ges på distans två veckor innan terminsstart, vecka 34 och 35. Kursen berättigar till studiemedel, men kan inte ingå i examen. Ange i så fall till CSN att studierna börjar den 17 augusti och att du läser 33 poäng under höstterminen (3 förutbildningspoäng för preparandkursen och 30 högskolepoäng för programstudierna).

Mer information om preparandkursen finns i välkomstbrevet till Preparandkurs för matematik på högskolan, MA015X.   

Programstart

Efter sommaren kommer ni att läsa två kurser - Projektbaserad Introduktion till Ingenjörsarbete samt Algebra för Ingenjörer.

Till introduktionskursen kommer ni inte att behöva köpa någon kurslitteratur, utan ni kommer att förses med material från oss. För matematikkursen finns kurslitteraturen angiven längst ner i kursplanen MA117G.

Resor/Boende

Ni som studerar på distans kommer i framtiden att behöva ordna boende och resor på egen hand. Det finns flera möjligheter till boende att välja på. Ett ställe som vi har goda erfarenheter av sedan tidigare är Sidsjö Hotell & Konferens och Sundsvall City Hostel.

Enklast tar ni er till Mittuniversitetet med buss via Linje 1 och Linje 3. För Linje 1 väljer du riktning mot Bergsåker och för Linje 3 väljer du riktning mot Granloholm. Om du är osäker kan du alltid fråga någon annan bussresenär. Bussarna går frekvent på mornar och eftermiddagar och behöver ingen större planering. Tidtabeller finns annars på DinTur . Om vädret tillåter rekommenderas motsvarande promenad på ca 15 min. Mer information om hur man i Sundsvall tar sig till/från universitetet hittar på campus finns att tillgå via sidan hittahit

Kontakt

David Krapohl

Universitetslektor|Senior Lecturer

010-142 87 55