Vill du arbeta med något utmanande, roligt och lärorikt? Vill du ha arbetstider som fungerar tillsammans med dina studier, tjäna extra pengar och samtidigt bygga på ditt CV? Då är studentambassadörsyrket något för dig!

-

Vad innebär det att vara studentambassadör?

Mittuniversitetets studentambassadörer är en viktig del i universitetets arbete för att inspirera och rekrytera nya studenter. Som studentambassadör är du universitetets ansikte utåt både på externa och interna arrangemang. 

Vad gör en studentambassadör?

Mittuniversitetets studentambassadörer representerar universitetet på olika sätt och jobbar bland annat med events och aktiviteter som Kommunikationsavdelningen, RUN och Servicecenter ansvarar för, det kan vara mässor, studiebesök, konferenser, marknadsföring, med mera. Arbetsuppgifterna kan variera, de kan vara allt från att hålla en presentation om Mittuniversitetet, berätta om våra utbildningar i en mässmonter, skapa intressant innehåll om universitetet till våra digitala kanaler, rodda ett event eller konferens, med mera. I de allra flesta uppdrag ligger fokus på det personliga mötet.

Erfarenheter du får som studentambassadör

Arbetet som studentambassadör ger dig möjlighet att utveckla dina färdigheter i bland annat presentationsteknik, kommunikation och marknadsföring, arrangera events, värdskap, med mera. Du får även erfarenhet av hur det är att representera ett varumärke. Att jobba som studentambassadör är ett utmärkt tillfälle att bygga ditt CV och kanske få chansen att prova de kunskaper du får från din utbildning i praktiken och utvecklas inför ditt kommande arbetsliv.

Vem kan bli studentambassadör?

Vi söker dig som är student på Mittuniversitetet och har studerat minst en termin hos oss. Vi söker studenter på båda våra campusorter. Vilken utbildning du går spelar ingen roll. Du ska tycka om och vara bekväm med att prata med nya människor och med att prata inför grupper. Du ska känna engagemang för uppgiften att representera Mittuniversitetet, gilla att ta ansvar och egna initiativ vid genomförande av uppdrag och arbetsuppgifter.

Arbetsformen studentambassadör

Att jobba som studentambassadör innebär inga fasta arbetstider utan man tillhör en personalpool till vilken universitetet skickar ut uppdrag. Till varje uppdrag får man lämna en intresseanmälan om att man vill ta på sig uppdraget. Ibland är det först till kvarn som gäller på uppdrag och ibland är det en urvalsprocess. Ibland kan universitetet handplocka studentambassadörer till vissa uppdrag baserat på vilken kompetens uppdraget kräver.

Som studentambassadör blir du anställd per uppdrag och får betalt per timme för det jobb du utför. Arvodet per timme är 125kr. 

Ansökan

Är du intresserad av att söka jobbet som studentambassadör på Mittuniversitetet?
Skicka in ditt CV och personliga brev till Elin Rodin.

Glöm inte att skriva varför du vill jobba som studentambassadör och vilka typer av uppdrag du skulle vara intresseras av att jobba med. Uppdragen kan vara de som nämns i texten ovan eller så kanske du har egna idéer och förslag kring vad en studentambassadör skulle kunna göra för Mittuniversitetet.

Vem vet bättre om studentlivet och utbildningen än studenterna själva?

Läs hela intervjun med Alexandra Viberg

Arbetsträning, socialt och superkul!

Läs hela intervjun med Karin Karlsson

"Man hade möjlighet att vägleda och hjälpa"

Läs hela intervjun med Peter Burgos

Kontakt

Elin Rodin

Kommunikatör|Communications Officer

010-142 79 67