"Att vara adept hjälpte mig i rätt riktning!"

Isabelle Brandt

Isabelle flyttade 2018 från Lund i Skåne till Sundsvall. Väl i Sundsvall började Isabelle att studerade kommunikations- och PR-programmet på Mittuniversitetet, och i juni 2021 tog hon examen och har sedan dess jobbat som Projekt- och marknadskommunikatör på Westerlinds, ett fastighetsbolag i Härnösand. 

Varför ansökte du till Mentorprogrammet? 

Jag ansökte till Mentorsprogrammet för att jag snart skulle börja min sista termin och funderade mycket kring vart jag skulle jobba efter avklarade studier. Jag tänkte att det skulle vara en bra chans för att knyta kontakter med andra kommunikatörer i Sundsvall, men också för att få hjälp på traven i vad jag ville jobba med

 

Vad var dina förväntningar innan du deltog i Mentorprogrammet?

Förväntningarna var inte så höga till att börja med. Jag tänkte att jag kanske får prata med någon lite snabbt och ställa lite frågor och så var det med det. Framför allt visste jag inte om det skulle bli telefon/teamssamtal bara med tanke på att vi var mitt i en pandemi. Men så fel jag hade. Jag fick en grym mentor som var väldigt engagerad i mig, mina funderingar och ville hjälpa till. Vi kom tillsammans överens om endast fysiska träffar då båda föredrag det. Ibland satt vi på ett fik eller ett lunchställe, men oftast satt vi på hans kontor. Han ville veta vad jag hade för planer i min karriär, vad han kunde hjälpa till med och jag fick svar på de frågor jag hade.

 

Vad var det bästa anser du med att vara adept?

Det bästa med att vara adept var att det var okej att inte veta, att ställa "dumma frågor" och få bra konkreta svar. Man är förvirrad strax innan man tar examen, och att vara adept hjälpte mig i rätt riktning. Jag sökte flera jobb under halvåret jag var adept och min mentor hjälpte mig med hur jag skulle formulera mitt CV, men framför allt hjälpte han mig att förbereda mig inför arbetsintervjun till det jobb jag har idag. Jag vet ju inte hur utfallet hade varit om jag inte haft min mentor stöd, men jag fick absolut ett bättre självförtroende, visste vad jag skulle ställa för frågor på intervjun och det gick ju trots allt väldigt bra.

 

Vem skulle du rekommendera att delta i Mentorprogrammet, och varför? 

Jag skulle rekommendera den som vill ha en liten guidning i rätt riktning i sin karriär. Den som vill ha svar på vad man skulle kunna arbeta med, eller bara vill få en insyn på hur det är att arbeta som det man studerar till.  

Sidan uppdaterades 2022-04-05