Möt Fredrik som just nu är i USA för en utbytestermin!

"Främst ser jag framemot att förbättra mitt tennisspel och fysik. Sedan förväntar jag mig att klara alla kurser med bra betyg. Dessutom vill jag medan jag är i USA hinna resa lite nu i vår för att upptäcka mera av USA."

Kille i svart t-shirt står på en gata i Iowa, i bakgrunden syns byggnader och människor

Namn: Fredrik Lindholm
Program vid MIUN: Civilingenjör Industriell Ekonomi
Värduniversitet: Coe College i Cedar Rapids, Iowa, USA
Utbytestermin: Våren 2022

Beskriv terminen vid Coe College hittills.

De första veckorna var intensiva för min del. Det började med att jag inte trivdes i det boende man först blev placerad i, men redan några dagar efter att jag bad om att få byta fick jag flytta till ett nytt boende där jag trivs jättebra. Utöver kurserna i skolan så gick jag även med i skolans tennislag som spelar i NCAA division III. Med laget har jag träning 4 dagar i veckan plus eventuellt matcher på helgerna.

Då skolan är relativt liten och de flesta bor på campus så har man fått ett stort socialt nätverk här. De flesta kurser jag läser här har  relativt få kursdeltagare så man har lätt att lära känna sina kurskamrater. På skolan anordnas många aktiviteter och klubbar efter skoltid. Detta inkluderar bågskytte, boxning, schack, musik, med mera. Jag är med i skolans Ukulele klubb, där man i grupp får lära sig grunderna i att spela ukulele.

Har utbytet hittills motsvarat dina förväntningar?

Jag förväntade mig att livet i USA skulle vara med lugnare och att jag skulle ha mera tid att utforska Cedar Rapids och området runtomkring. Men både studier och tennis tar mycket tid! Kurserna har däremot mött mina förväntningar. Lagom svårighetsgrad och inte överdrivet antal läxor i kurserna.

Har något varit bättre än förväntat eller svårare än förväntat?

Det sociala livet har varit bättre än förväntat, då antalet kursdeltagare per kurs är mindre än vad jag förväntade mig och även antalet elever på skolan. Även hjälpen från lärarna är bättre än förväntat, man kan bara skicka iväg ett mail och få svar relativt snabbt om man har en fråga om kursen.

Vad ser du mest fram emot under din utbytestermin?

International Relations Office

Sidan uppdaterades 2022-03-10