Övriga ämnen A, Praktik/projektarbete, 20 poäng

Observera att kurslitteraturen kan ändras/revideras fram till: 
• 1 juni för en kurs som startar på höstterminen
• 15 november för en kurs som startar på vårterminen
• 1 april för en kurs som startar på sommaren 

Skriv ut eller spara kursplanen som PDF

Du kan enkelt skriva ut en kursplan direkt från webbsidan. Använd kortkommandot ctrl+p (Windows) eller command+p (Mac). I nästa steg väljer du om du vill skriva ut eller spara kursplanen som PDF.

 

För en nedlagd kurs kan eventuell information om avvecklingsperiod hittas under rubriken "Övergångsregel" i senaste versionen av kursplanen.


Versioner:

Kursplanen är nedlagd

Kursplan för:
Övriga ämnen A, Praktik/projektarbete, 20 poäng
Work Experience Period

Allmänna data om kursen

  • Kurskod: PRAA06
  • Ämne huvudområde: Övriga ämnen
  • Nivå: A-nivå
  • Högskolepoäng: 30
  • Fördjupning vs. Examen: - - Ingen angiven
  • Utbildningsområde: Samhällsvetenskap 100%
  • Ansvarig fakultet: Huvudområdet för humanvetenskap
  • Ansvarig institution: Institutionen för samhällsvetenskap
  • Fastställd: 2006-02-03
  • Giltig fr.o.m: 2005-08-25

Syfte

Syftet med praktikterminen är att studenten ska få möjlighet att tillämpa sina teoretiska ämneskunskaper i en verklig arbetssituation, samt utveckla sin förmåga att tillämpa sina analytiska kunskaper i olika projekt eller arbetsuppgifter.

Vid praktik utomlands är syftet vidare att studenten ska utveckla sin förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på ett annat språk än svenska.

Innehåll

Praktiken genomförs under en termin, där arbetsuppgifter ska vara utformade så att de möjliggör att syftet med terminen uppfylls. Detta innebär att en större arbetsuppgift i projektform eller en utredning som kan genomföras under den avsedda terminen ska utföras. På praktikplatsen ska en lokal handledare utses, som kan följa studenten under hela praktikperioden och fungera som ett stöd för studentens arbete och utveckling.

Studenten ska under terminen löpande rapportera arbetets fortskridande och ska efter avslutad praktiktermin lämna in en praktikrapport som därefter seminariebehandlas när studenten återvänt till Mittuniversitetet. Praktikterminen ska också utvärderas vid praktikantens hemkomst, där både studentens och praktikplatsens insatser ska ingå. Här ska också den lokala handledarens omdöme om praktikantens insats ingå i utvärderingen.

Behörighet

Antagen till Internationella samhällsvetarprogrammet eller Europaprogrammet och ha avklarade studier om minst 80 poäng, varav 60 poäng i huvudämnet.

Urvalsregler

Urval sker i enlighet med Högskoleförordningen och den lokala antagningsordningen

Undervisning

Praktiken genomförs med stöd av en handledare från Mittuniversitetet som i samarbete med ansvarig praktikplatshandledare följer den studerandes inlärnings- och utecklingsprocess.
Inledningsvis fastställs en plan för genomförandet av praktiken. Den utgör en överenskommelse mellan parterna och ska även innehålla de olika krav som ska uppfyllas för att praktikperioden ska bli godkänd som en del i utbildningen.

Examination

Terminen examineras dels genom löpande rapportering av arbetets fortskridande, dels genom författande av en praktikrapport som seminariebehandlas vid studentens hemkomst till Mittuniversitetet.

Betygsskala

Underkänd (U), Godkänd (G) eller Väl Godkänd (VG)

Övrig information

Praktikterminen ingår som valbar termin för studerande antagna till Europaprogrammet eller Internationella samhällsvetarprogrammet med minst 80 avklarade poäng varav 60 inom huvudämnet.

Val och anskaffning av praktikplats/projektuppgift görs av den studerande i samråd med programansvarig och examinator.

Litteratur

Välj litteraturlista:

Obligatorisk litteratur

  • Titel: Litteratur väljs i samråd med handledare och examinator.

Kolla om litteraturen finns på biblioteket

Sidan uppdaterades 2024-08-15