Kommunikations- och PR-programmet
Studenter på kommunikations- och PR-programmet

Kommunikations- och PR-programmet, 180 hp

Vill du arbeta med kommunikation, marknadsföring, medier, reklam eller PR? Yrken inom kommunikation och PR är i ständig utveckling och med sociala mediers genomslag behöver organisationer rätt kompetens för att nå ut till sina målgrupper. Kommunikations- och PR-programmet är en bred och modern utbildning som har en nära kontakt med våra studenters framtida arbetsplatser, vare sig det handlar om företag, PR-byråer och annan konsultverksamhet eller om kommuner, myndigheter och andra typer av organisationer.

Höstterminen 2021

roomCampus, Sundsvall
  • Start: Höstterminen 2021
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Ort: Sundsvall
  • Platsfördelning: B/P: 67/33%
  • Antal platser: 45
  • Språk: Svenska
  • Anmälningskod: MIU-I2251

Sista anmälan: 15 april 2021

Anmälan öppnar den 15 mars.

Du kan ändra din ansökan till och med 15 april

Som student hos oss får du lära dig att producera videos och skriva för digital publicering, att skapa kreativa kampanjidéer, arbeta med muntliga presentationer och att ta fram effektiva kommunikationsplaner. Du får även teoretiska kunskaper inom områden som marknadskommunikation, organisationskommunikation och strategisk kommunikation.

Våra studenter får arbeta nära kommunikationsbranschen och sina framtida arbetsgivare med olika typer av övningar redan under utbildningens första år. Under det andra året ingår även tio veckors praktik. Löpande undersökningar har visat att de branschnära inslagen och vår praktik har varit den största bidragande orsaken till att våra studenter är eftertraktade på arbetsmarknaden efter avslutade studier. Sista året fördjupar du dig genom att skriva ett examensarbete, samt genom att läsa en kurs i projektledning och sedan arbeta teoretiskt och praktiskt i mindre grupper inom valt fördjupningsområde. Vill du studera utomlands den terminen så går det också bra.

Våra före detta studenter hittar du över hela landet och våra egna undersökningar visar att de står sig väl i konkurrensen om jobben. Vi är också stolta över att Svensk Näringsliv flera år i rad har utsett vår utbildning till bäst bland landets MKV-utbildningar när det gäller branschsamverkan.

Behörighet

Grundläggande behörighet +
Engelska B och Samhällskunskap A.
Eller:
Engelska 6, Samhällskunskap 1b / 1a1+1a2
(OB 6)

Examen efter genomförda studier

Kandidatexamen

Kandidatexamen med huvudområdet medie- och kommunikationsvetenskap som översätts till Degree of Bachelor of Arts with a major in Media and Communication Science.

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du arbeta kreativt med kommunikativ problemlösning i flera olika yrkesroller. Våra före detta studenter hittar du över hela landet, men de flesta finns i Stockholmsområdet. De arbetar som exempelvis PR- och kommunikationskonsulter, projektledare, marknadskommunikatörer, digitala strateger, webbredaktörer och kommunikatörer inom såväl privat som offentlig sektor.

Arbetslivskontakt

Vi har nära samarbete med företag, branschorganisationer och med våra före detta studenter och vi tycker att det är viktigt att branschutveckling och utbildning går hand i hand. Därför har vi ett speciellt branschråd som vi samarbetar med när det t ex gäller utveckling av nya kurser. Branschrådet består av ett tiotal välkända representanter från olika företag inom kommunikationsbranschen. Kommunikations- och PR-programmet har även, utöver den tio veckor långa praktikkursen, branschnära och yrkesförberedande inslag i många andra av sina kurser. Efter utbildningen har du möjlighet att söka en extra påbyggnadstermin med ännu mer praktik.

Är du nyfiken på att veta vad du kan få arbeta med efter dina studier inom kommunikation och PR?

Läs hela intervjun med Yasmin Jelassi

"Jag sökte av två skäl: dels framgick kopplingen mellan teori och praktik, men också för att jag skulle ges en möjlighet att verka inom ett område där kreativitet och nytänkande står högt i kurs."

Läs hela intervjun med Eric Eskilsson

Det känns givande och viktigt att få förklara vad försvarsmaktens roll är.

Läs hela intervjun med Jonas Olsson

Idag jobbar jag med strategier och PR-kampanjer.

Läs hela intervjun med Karolina Israelsson

Kommunikations- och PR-programmet på Mittuniversitetet har en kvalitetsstämpel i branschen

Läs hela intervjun med Jessica Westin

”Ett bra sätt att få in en fot”

Läs hela intervjun med Olivia Edlund

Det bästa med utbildningen tycker jag är att vi arbetar väldigt nära branschen och vi har hela 10 veckors praktik

Läs hela intervjun med Amanda Forsberg

I sociala medier

Kontakt

Frågor om programmet

Frågor om programmet

+46 (0)10-142 80 00