Studentradion Radiosvallets poddserie

Studentradion Radiosvallet har gjort en poddserie om att plugga på Mittuniversitetet.

Kvinna vid mikrofon Podcast

Intervjuer och redigering: Adam Danielsson, Markus Lundqvist. Musik och redigering: Gunnar Orvegård

Plugga på Miun: Allmän info för nya studenter
9 april 2020 - 19 min
I detta avsnitt sätter sig Markus Lundqvist och Adam Danielsson ner och sammanfattar vad nya studenter kan behöva veta. De pratar om inspark, intervjuar Mitthem och Östersundshem om boende, och berättar själva om sin första tid på Mittuniversitetet. 

Plugga på Miun: Journalistprogrammet & Kommunikations- och PR-programmet
9 april 2020 - 31 min
I detta avsnitt har vi pratat med två Sundsvallsstudenter: En av dem är Josefin Högström som pluggar Kommunikation och PR. Varför vill hon plugga det och vad är hennes knep för att lyckas med studierna? Vi har även pratat med Alfons Westerberg som pluggar på Journalistprogrammet. Hur funkar deras utbildning och varför vill han bli journalist? 

Plugga på Miun: Idrottsvetenskapligt program & Svenska Språket Grund A på distans
9 april 2020 - 27 min
I detta avsnitt har vi ringt upp Jonas Hammarsköld på Idrottsvetenskapligaprogrammet i Östersund. Vad kan man jobba med efter det egentligen, och har de några spännande samarbeten? Vi har också pratat med Anna Stepanova som läser Svenska Språket Grund A på distans. Hur funkar det att aldrig sitta i ett klassrum, och att kombinera det med jobbet till havs? 

Plugga på Miun: Industridesign & Civilingenjör i Industriell Ekonomi
9 april 2020 - 30 min
I detta avsnitt har vi pratat med två Sundsvallsstudenter: En av dem är Celie Hjelm som berättar hur det är att plugga industridesign och vad man kan man göra i deras verkstad. Vi har även pratat med Johanna Näsholm som pluggar Civilingenjör i industriell ekonomi. Hur mycket plugg är det egentligen och vad tycker Johanna är svårast? Plugga på Miun är gjort av Radiosvallet i samarbete med Mittuniversitetet. 

Plugga på Miun: Lärarprogrammet & Tekniskt Basår
9 april 2020 - 34 min
I detta avsnitt har vi ringt upp Viktor Zhang som pluggar till lärare i Sundsvall. Varför vill han bli lärare och vilka utmaningar har han ställts inför under studietiden? Vi har också pratat med Helle Karlberg som pluggar tekniskt basår i Östersund. Vad gör man under basåret och vad vill hon plugga vidare till?