I Sundsvall och Östersund erbjuder kommunerna dig bostadsgaranti. Det finns vissa regler för att bostadsgarantin ska gälla och dessa hittar du på respektive kommuns webbplats.

Studentboende, Östersund

Garanterat tak över huvudet

För dig som studerar vid Mittuniversitetet erbjuder kommunerna i Sundsvall och Östersund bostadsgaranti. Reglerna för vad som gäller för garantin skiftar mellan de olika kommunerna. Det är viktigt att du läser reglerna och vad som gäller för bostadsgarantin på den ort du funderar på att studera vid.
Mer information om bostadsgarantin hittar du på Mitthem och Östersundshem.

Var ute i tid!

Redan när du fått ditt antagningsbesked ska du anmäla ditt intresse för studentboende hos respektive kommun. Då slipper du hamna långt ner i kön. Hur boendet ser ut kan variera, från mindre ettor till korridorsliv med gemensamt kök eller större lägenheter som du delar med andra studenter.

Var aktiv!

Det finns flera fastighetsbolag som erbjuder bostäder på våra campusorter, men som inte ingår i kommunernas bostadsgaranti. Var aktiv och ring runt bland hyresvärdarna – det lönar sig!

Ibland kan det dröja

Inför terminsstart kan det förekomma att du får vänta någon vecka innan det löst sig med ett långsiktigt boende, som ibland ligger lite längre bort än att du tänkt dig från början. Det kan också betyda att du behöver bo på vandrarhem eller camping under tiden – Men var inte orolig! Det brukar lösa sig fortare än du tror.

När garantin inte gäller

Du som pluggar ett program på distans eller är folkbokförd på någon av våra campusorter innan du påbörjar dina studier, omfattas inte av bostadsgarantin.


Bostad Sundsvall

Sundsvall
Mitthem (med bostadsgaranti)
Sidsjöfastigheter

Härnösand (5 mil från Sundsvall)
Härnösandshus

Timrå (2 mil från Sundsvall)
Timråbo

Bostad Östersund

Östersund
Östersundshem (med bostadsgaranti)

Krokom (2 mil från Östersund)
Krokomsbostäder

Studentbostäder genom privata fastighetsbolag

Det finns fler fastighetsbolag som erbjuder bostäder på våra campusorter, men som inte ingår i kommunernas bostadsgaranti.

Sundsvall
Digitala inflyttningstjänsten: Här hittar du information om olika områden att bo i, pendlingsavstånd, genomsnittliga försäljningspriser etc.
Boendealternativ, Sundsvalls kommun
Visit Sundsvall (korttidsboende)
Svenska Studenthus
Amasten

Timrå
Bostadsutbud, Timrå kommun

Östersund
Bostadsutbud, Östersunds kommun
Boendealternativ via Studentkåren
Visit Östersund (korttidsboende)


Bostadsbidrag

Information om bostadsbidrag och vad som gäller för studerande hittar du på Försäkringskassans webbplats. Du kan också ringa Försäkringskassan på tel 0771-524 524.

Försäkringskassans information för studerande