Kevin Gater nominerad på årets Filmfest Sundsvall

Tis 21 sep 2021 08:11

DES-medarbetaren Kevin Gater har nominerats för sin film ”Even Monsters Can Be People” i kategorin Norrlands Bästa under filmfestivalen Filmfest Sundsvall. Kevin ingår i filmkollektivet Nordic Narrative som står bakom filmen.

Kevin Gater, regissör, Even Monsters Can Be People
Foto: Jonathan Norberg

– Vi är verkligen hedrade över att vår film valts ut till tävlingen. Många får inte ens möjlighet att visa sina filmer under festivalen, än mindre delta i tävlingen, säger Kevin som står för manus och regi.

Den sju minuter långa filmen, som handlar om det ansvar och de prövningar som följer med föräldraskapet, presenteras i ett skräckfilmsformat.  

– Som nybliven pappa blev jag besatt av tanken på papparollen. Speciellt hur vi väljer att linda in berättelser om världens hemskheter för att undvika att våra barn blir rädda. Skräckgenren kändes som ett bra format för att bearbeta den här typen av frågor, menar Kevin.

Festivalen som arrangeras för fjärde gången visar filmer på plats i Sundsvall, men det går även att ta del av erbjudandet hemifrån soffan. Filmerna visas på Bio Drakstaden mellan den 29 september och 3 oktober och det digitala utbudet är tillgängligt under tio dagar. Under den dryga veckan som festivalen pågår visas allt från internationella dokumentärer till kortfilmer, både från lokala filmmakare och från övriga världen.

Läs mer om Kevin Gaters nominerade film

Sidan uppdaterades 2021-09-21