Minnesord till Gunilla Olofsdotter

Tis 24 okt 2023 15:35

Vår kollega och vän Gunilla Olofsdotter har gått bort efter en tids sjukdom. Gunilla var en uppskattad medarbetare vid Forum för genusforskning och en av dem som varit aktiv längst inom FGF.

Gunilla Olofsdotter.

För oss representerar Gunilla stabilitet och trygghet, hon var alltid närvarande och tillgänglig. Gunilla var en bestämd person, hon stod fast vid sina åsikter och kunde vara envis men hon hade också nära till skratt och en fantastisk självdistans. Gunilla har haft en betydelsefull roll för många doktorander och juniora forskare inom FGF, det har flera av oss som jobbat länge med Gunilla upplevt och det är något som även de som är doktorander idag berättar om, hon har kommit att bli allas vår ”KungNilla”.

Gunilla var en pionjär inom forskning om flexibiliseringen av arbetsmarknaden och bemanningsbranschen i Sverige. Hon kom tidigt att studera temporära anställningsförhållanden och hur det påverkar arbetstagares trygghet. Gunilla forskade inte bara om arbete, hon var också noga med att synliggöra och själv bidra till det arbete som krävs för att skapa en god arbetsmiljö. Gunilla lämnar ett stort tomrum och vi minns henne med värme och glädje och vi kommer fortsätta bedriva arbetet inom FGF i hennes anda.

Forum för genusforskning genom Sara Nyhlén, Emelie Larsson och Katarina Giritli Nygren


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-10-24