Prof. Katarina L Gidlund i DN:"Vem är överordnad eller underordnad tekniken?"

Sön 03 maj 2020 16:31

"Allt fler arbetar hemifrån och deltar i virtuella möten. Att prata med kollegorna genom en skärm påverkar olika människor på olika sätt – här är förklaringen till varför extroverta riskerar att bli tysta."

DN Katarina L Gidlund

Ur DN 3/5:

"Att arbeta digitalt har gått långsamt. Men det är först nu under coronakrisen som processen snabbas på, menar Katarina Gidlund. Hon är professor i informatik vid Mittuniversitetet. 

– Konsulter och lobbyister har försökt få oss att digitalisera arbetet, men det har gått trögt. Folk har tyckt att det är onödigt, men nu fyller tekniken plötsligt en reell funktion, säger Katarina Gidlund, som syftar på coronautbrottet. 

Hon är en av flera digitaliseringsforskare som tillsammans med SKR har lanserat en kampanj. Syftet är att personer ska dela med sig av sina erfarenheter av att arbeta digitalt. Samtidigt kan forskarna studera svaren. 

...

Hur kommer den här tiden förändra vårt sätt att ha möten? 

– De som varit underordnade tekniken kommer nog att kliva upp en bit och kanske känna sig mer överordnade. Det blir så konkret just nu att du måste lära dig tekniken. De som var coola teknikmänniskor förut kommer nog att inte vara så ensamma om det längre, säger Katarina Gidlund." 

Läs hela artikeln i Dagens Nyheter:


Rekommenderat:

Sidan uppdaterades 2020-05-12