Katarina Gidlund föreläste om digitalisering på Socialchefsdagarna

Mån 09 okt 2023 14:29

Katarina Gidlund, professor i informationssystem/informatik och forskningsledare för Forum för digitalisering, tog nyligen scenen på Socialchefsdagarna för att leverera en tankeväckande föreläsning om digitalisering och dess påverkan på samhället.

En kvinna i beige tröja som står på en scen
Katarina Gidlund under sin föreläsning. Fotograf: Peter Gunnebro, Dalapeter Photography

I föreläsningen betonade hon vikten av att stärka förtroendet och ansvarsfullheten i digitaliseringens värld och hur detta kan bidra till en hållbar samhällsutveckling.

– Jag får många förfrågningar om att prata på stora och små samlingar men brukar alltid försöka prioritera de samlingar som vi ser i vår forskning behöver få höra om våra forskningsresultat. I det här fallet så kändes det väldigt viktigt att få möjlighet att prata med en så stor och viktig grupp som svenska chefer inom Socialtjänsten utgör. De gör ett ofantligt viktigt jobb i den samhällsutveckling vi ser nu och då får inte digitalisering bli något som de själva inte upplever ger värde och nytta, säger Katarina.

Under föreläsningen lyfte Katarina även fram utmaningarna med dålig digitalisering och identifierade flera nyckelfaktorer som kan påverka framgången eller misslyckandet med digitala projekt. Hon betonade också att tekniken alltid är laddad med mänskliga värderingar och att det är viktigt att förstå och granska dessa värderingar när man utvecklar digitala lösningar.

Katarina uppmanade också till ökat samarbete och inkludering av olika professioner och perspektiv inom digitaliseringen samt betonade behovet av att våga ifrågasätta och drömma om hur tekniken kan förbättra samhället.

Hela artikeln om Katarina Gidlunds engagerande föreläsning på Socialchefsdagarna finns att läsa på Socialchefsdagarnas officiella webbplats via länken nedan. Ta del av hennes insiktsfulla tankar om digitaliseringens roll i den offentliga sektorn och hur den kan forma vår framtid.

Länk till socialchefsdagarnas nyhet


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-10-09