Sofia Appelgren, vd för Mitt Liv AB, är 2016 års sociala entreprenör i Sverige för sitt arbete med att öppna vägar in på arbetsmarknaden för personer med utländsk bakgrund. . En utmärkelse hon fick vid Mittuniversitetets årliga konferens för socialt företagande och samhällsentreprenörskap.

Sofia Appelgren, årets sociala entreprenör 2016, entreprenörskapsdagarna

Under Mittuniversitetets återkommande konferens Entreprenörskapsdagarna delas priset ”Årets sociala entreprenör i Sverige” ut. I år, 2016, utsågs Sofia Appelgren och företaget Mitt Liv AB med verksamhet i bland annat Göteborg, Stockholm, Norrköping och Malmö. 

Mitt Liv arbetar för ett inkluderande samhälle och en arbetsmarknad som värdesätter mångfald. Genom mentorskap, utbildning, rekrytering och vidgade kontaktnät vill de öppna dörrar in på svensk arbetsmarknad för personer med utländsk bakgrund.

- Mitt Liv har på kort tid byggt upp en stor och innovativ verksamhet och visar genom sitt nyskapande arbete på ett mycket bra sätt hur en social innovation kan bidra till en ökad inkludering i samhället, säger Yvonne von Friedrichs, professor vid Mittuniversitetet och jurymedlem.

- Det är fantastiskt att så många tror på det vi på Mitt Liv brinner för, mångfald och inkludering. Vi är stolta över att ha skapat en verksamhet som förändrar individers liv till det bättre. Dels för våra adepter men också alla mentorer hos våra samarbetspartner. Tillsammans kan vi arbeta för ett mer inkluderande Sverige, där alla ska ha en plats och få möjligheten att bidra. Tillsammans bygger vi det Sverige vi vill se för framtida generationer, säger Sofia Appelgren, grundare och vd i Mitt Liv AB.

Här kan du läsa mer om Mitt Livs verksamhet