Almedalsveckan Play: Om FinTech – och hur tekniken ändrar spelreglerna i finanssektorn

Mitt i Vetenskapen dyker upp under Almedalsveckan och ställer frågan om hur Fintech påverkar individers privatekonomi som samhället i stort. I ett kostnadsfritt webbinarium möts en internationell panel i samtal kring utveckling och konsekvenser.

Illustration för informationsvetenskap
Mustafa Nourallah, CER, lyfter forskning kring FinTech tisdag 6 juli.

Se webbinariet live 6 juli kl 09.00 - 09.45

− Globalisering och avancerad teknik gör det möjligt för FinTech att erbjuda innovativa affärsmodeller som sannolikt kommer att förändra landskapet i den finansiella sektorn. I en inledande kort föreläsning belyser jag några av de senaste affärsmodellerna inom FinTech, som roborådgivare och Blockchain, säger Mustafa Nourallah, forskare vid Centrum för forskning om ekonomiska relationer, CER.

I det efterföljande panelsamtalet medverkar representanter från forskarsamhället och näringslivet, både från Sverige och internationellt.

− Med hjälp av Fintech blir allt mer möjligt att visa kunderna helheten i deras ekonomi. Vi kan i större utsträckning hjälpa dem skapa en ekonomisk situation de mår bra av. Dels kan de enkelt se hur alla delar i deras ekonomi hänger ihop men kanske viktigare är att de i allt större utsträckning kan identifiera vad som behöver göras för att förbättra deras ekonomiska situation. Vår roll är att ge dem ett enkelt sätt att verkställa det, säger Anders Stenkrona, Behavioral Insights Expert på Nordea Marketing and Communication och en av deltagarna i webbinariet.

Paneldeltagare:
Cora Pettipas: Global Senior Manager Finansiell planering
Teck Ming Tan: Universitetslektor vid Oulu Handelshögskolan och extern rådgivare vid Helsinki Blockchain Center
Anders Stenkrona: Behavioral Insights Expert på Nordea Marketing and Communication
Mustafa Nourallah: Doktorand, Centrum för forskning om Ekonomiska Relationer, Mittuniversitetet

Observera att webbinariet kommer att ges på engelska. Ingen föranmälan krävs.

Kontakt

Mustafa Nourallah

Doktorand|Doctoral Student

010-1427975