CER‑forskare tilldelas vetenskapligt pris

Ons 12 juni 2024 14:37

Mustafa Nourallah, forskare vid CER, tilldelas Nordeas Norrlandsstiftelses vetenskapliga pris för 2024. Priset, 100 000 kronor, delas sedvanligt ut vid Mittuniversitetets årshögtid, som i år äger rum den 4 oktober i Sundsvall.

Mustafa Nourallah, EJT

Efter disputationen 2023 har Mustafa Nourallah på kort tid byggt upp ett imponerande nätverk av internationella kontakter och snabbt nått erkännande, inte minst genom uppdrag som huvudtalare på internationella konferenser. I motiveringen till priset framhålls bland annat att han är projektledare för forskningsinriktningen ”Digital banking and finance” vid CER. Likaså lyfts det fram att hans studier om mobila bankapplikationer och robotbaserade finansiella rådgivning har stor potential och att forskningen kan bidra till utvecklingen av bankers betalnings- och rådgivningstjänster. 

Mustafa Nourallah är den femte CER-forskaren som får denna prestigefulla utmärkelse och han har varit en av nyckelpersonerna bakom ”2024 CER FinTech Symposium” som nyligen ägde rum i Sundsvall med forskare från tre världsdelar.

Kontakt


Sidan uppdaterades 2024-06-12