Stort engagemang på andra workshopen för hur Sundsvall ska bli årets stadskärna 2021!

Ons 20 juni 2018 14:55

Trots konkurrens av Sveriges VM-match i fotboll var det drygt 70 engagerade Sundvallsbor som tagit sig till stadshuset den 18 juni för att tillsammans med Jonas Albecker, VD/Stadskärneutvecklare för Stadsutveckling i Sundsvall AB, och Edith Andresen från CER, centrum för forskning om ekonomiska relationer vid Mittuniversitetet, bolla idéer och mål för en mer levande och attraktiv Stenstad.

Niklas Edin

− Stämningen och engagemanget var på topp, säger Edith Andresen från CER när hon sumrerar dagens övningar. Hon förklarar att deltagarna fick vara med och forma de mål som ska vägleda arbetet mot årets stadskärna 2021, men också bilda arbetsgrupper som jobbar vidare med konkreta aktiviteter och åtgärder.

Nästa träff är redan den 25 september, så nu handlar det om att gå från ord till handling anser Jonas Albecker som ser många fördelar med att samla representanter från skilda samhällssektorer under gemensamma workshops.
− På det här sättet är det lättare att skapa engagemang och delaktighet. Att få alla goda krafter att samverka för att göra vår stad till ett lockande och inbjudande resmål men också en attraktiv stad att bo och verka i är rätt häftigt att ta del av.

Första träffen 24 april för att nå målet – så ska Sundsvall bli årets stadskärna 2021

Sundsvalls kommun

Sidan uppdaterades 2018-06-21