Resan fortsätter mot årets stadskärna 2021

Fre 26 okt 2018 13:11

Ett femtio-tal personer med representation från handel, fastighetsägare, organisationer, politiken, Sundsvalls kommun, CER, och media träffades på Kyrkans hus i Sundsvall den 25 oktober för att prata om hur vi tillsammans utvecklar Sundsvalls stadskärna.

Niklas Edin

− Resan mot årets stadskärna 2021 förutsätter att vi mobiliserar alla goda krafter och samverkar. Idag har vi jobbat med att tydliggöra ”resan” ytterligare, säger Jonas Albecker, vd för Stadsutveckling i Sundsvall AB, vilka är de som driver processen med att bli årets stadskärna 2021, tillsammans med CER. 

− För att kunna jobba mot det här målet behövs ett samarbete mellan både ideella krafter, privatpersoner, företag och offentliga aktörer, säger Edith Andresen vid CER och förklarar att nyckeln till ett lyckat samarbete handlar mycket om transperans, tydlighet, kommunikation och att involvera människor på riktigt. 

Jonas Albecker menar att en av farorna är just om människor engagerar sig, men inte känner att de kan vara med och påverka på djupet. 
− Nu jobbar vi därför vidare i de processer som skapats för att fördjupa arbetet. Sedan handlar det om att synas och höras mer och bjuda in, så att även de som inte är här på plats här idag har en chans att delta i arbetet mot årets stadskärna om de vill.

Några av deltagarna vid workshopen 25 oktober

utvecklar Sundsvalls stadskärna.

Kontakt

Edith Andresen

Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2018-11-12