Fre 05 nov 2021 15:48

15 oktober bjöd CER-nätverket intill ett webbinarium om förändringsledning med fokus på självledarskap.

webbinarium om självledarskap

Världen är i ständig förändring där stora eller små, radikala eller inkrementella förändringar kräver olik hantering, organisation och pro-aktiva medarbetare. Förändringsförmåga hos både organisationer och enskilda medarbetare är avgörande för alla typer av organisationer som förväntas anpassa verksamheten och ställa om i tid på ett sätt som inte skapar för mycket motstånd.

Mycket av tillgänglig forskning inom området har ett ”ledare”-perspektiv, då just ledarskap pekas ut som en av de viktigaste faktorerna i förändringsarbete. Forskningen har dock ofta fokus på hur man kan och bör hantera förändringsmotstånd – inte så mycket på hur du som ledare kan bidra till att skapa förutsättningar till ett bra förändringsarbete. Insikt om vad som skapar motstånd mot förändring är viktig både ur ett ledare – och medarbetarperspektiv om olika förändringar ska kunna genomdrivas på ett effektivt sätt. 

På webbinariet medverkade forskaren Edith Andressen som gjorde en kortare presentation av relevant forskning på området. I det efterföljande panelsamtalet  deltog Carina Bergquist Palm Regionchef på Nordea, Maria Frisk, Affärschef Bank & Liv vid Länsförsäkringar Västernorrland och Maria Humla, Generaldirektör på Statens tjänstepensionsverk (SPV).

Se webbinariet i efterhand på CERs Youtubekanal

Kontakt

Lena Burman

Kommunikatör|Communications Officer

+46 (0)10-1428449


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2021-11-05