Ingela Wadbring sitter i juryn för Årets Dagstidning

Fre 29 sep 2023 14:43

Ingela Wadbring, centrumledare vid DEMICOM, har utsetts till jurymedlem i flera kategorier vid 2024 års upplaga av mediebranschtävlingen Årets Dagstidning.

Kvinna med glasögon och rött hår.

I ett pressmeddelande har Tidningsutgivarna, arrangörer av mediabranschtävlingen Årets Dagstidning presenterat jurygrupperna inför 2024 prisutdelning. Ingela Wadbring sitter med i juryn för tre av priserna, Årets Redaktion, Årets bevakning och Helhetspriset. 

- Det är så klart en ära att sitta med i juryn för Årets dagstidning. Att läsa god journalistik från hela landet ska bli spännande i sig, liksom att diskutera med övriga jurymedlemmar. Vi har olika erfarenheter med oss i bagaget, så vi får väl se om det spelar roll för våra bedömningar, säger Ingela Wadbring.

Din roll i årets jury är unik, berätta!

- Jag är den enda från akademin som deltar i juryarbetet. Övriga kommer från mediebranschen eller dess närhet. Det blir intressant att se om jag skiljer mig i mitt sätt att resonera jämfört med övriga.

Vad ser du mest fram emot med att sitta med i juryn?

- Journalistiken är ofta negativ till sin karaktär, genom att den tar upp det som är avvikande från ett slags normaltillstånd. Att få uppmärksamma goda exempel och kvalitetsjournalistik ska därför bli riktigt roligt.

Läs Tidningsutgivarnas pressmeddelande


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-09-29