Hotell Klövsjöfjäll är Årets Turismföretagare

Fre 06 nov. 2020 12:01

I samband med Guldgalan 2020 korades Hotell Klövsjöfjäll som vinnare i kategorin Årets Turismföretagare. Priset utses av forskningscentrumet ETOUR tillsammans med Jämtland Härjedalen Turism och Visita och pristagaren utgör Jämtland Härjedalens nominering till det nationella Stora Turismpriset 2021.

Screenshot från ÖPs sändning av Guldgalan 2020

Årets Guldgala var digital och sändes direkt på op.se. Priset för Årets Turismföretagare tilldelas "en aktör inom besöksnäringen som med stöd av ett tydligt hållbarhetsarbete nått betydande marknadsframgångar och tagit andra avgörande steg i sitt utvecklingsarbete. Aktören ska också vara ansvarstagande och lönsam." Förutom vinnarna var även Vildmarksvägen och Destination Lofsdalen nominerade i kategorin.

 

ETOURs centrumledare Robert Pettersson tillsammans Anders Backskog och Maria Strömstedt från Hotell Klövsjöfjäll.

 

Vinnarmotiveringen för Årets Turismföretagare 2020 lyder:

Tre otroligt starka finalister med brinnande engagemang för den egna destinationen gjorde valet svårt för juryn. Vinnaren av priset som Årets Turismföretagare har arbetat uthålligt med en tydlig vision och satsningar som setts i ett större perspektiv. Vinnarens satsning medverkar till fortsatt dynamisk destinationsutveckling med ökade möjligheter för såväl nästa generations besökare som bofasta. Gärningen andas stolthet över bygden och innebär ett förverkligande av ett arv. Engagemanget som Årets turismföretagare uppvisar skulle kunna beskrivas som tjurskallighet, en envishet vi vill belöna.

Bilder från Guldgalan 2020

av

av

av

av

av

av

av


Sidan uppdaterades 2020-11-10