Jonathan Yachin ‑ Årets ciceron 2021

Tor 25 nov 2021 08:46

ETOURforskaren Jonathan Yachin har tilldelats utmärkelsen Årets ciceron i besöksnäringen för sin doktorsavhandling "Behind the scenes of rural tourism – a study of entrepreneurship in micro-firms".

Som Årets ciceron tilldelas Jonathan ett stipendium på 100 000 kronor.

— Det är en stor ära, jag är otroligt glad som forskare för detta erkännande från besöksnäringens sida. Jag har fått en fantastisk möjlighet att forska i Sverige. Det känns viktigt att få återgälda den genom att bidra med kunskap som kommer till användning i näringen och i regioner. Det vill jag verkligen fortsätta med att göra, säger Jonathan Yachin.

                 

Jonathan Yachin vid prisutdelningen vid Årets ciceron, flankerad av verksamhetsledarna för de forskningsmiljöer som Jonathan kopplar till; Robert Pettersson från ETOUR och Susanna Heldt Cassel från Cetler, vid Högskolan Dalarna.

I avhandlingen belyser Jonathan Yachin den roll småföretag spelar inom besöksnäringen på landsbygden. Han har studerat hur dessa turistföretag skapar värde, främjar innovation och övervinner utmaningar genom interaktion med sina kunder, sin närmiljö och aktörer i det egna sociala nätverket. För närvarande är Jonathan Yachin post doc i projektet klimatsmarta lösningar genom samhällsvetenskapligt experiment som drivs av ETOUR.

Årets ciceron - juryns motivering 
Jonathan Yachins avhandling och forskning ligger helt rätt i tiden och ingjuter framtidshopp. Den sätter ljus på hur besöksnäringens mikroföretag på ett kreativt sätt kan använda lokala resurser och ta ansvar i lokalsamhället. Han visar på både dessa entreprenörers och hela besöksnäringens viktiga roll som samhällsbärare.

Läs mer om utmärkelsen Årets ciceron här

Länk till Jonathan Yachins avhandling här

Läs mer om projektet klimatsmarta lösningar genom samhällsvetenskapligt experiment


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2021-11-26