Stora Turismpriset ‑ följ prisutdelningen live

Tis 16 nov 2021 14:03

Stora Turismpriset delas ut den 24 november till ett företag eller annan organisation som på ett nytänkande, innovativt och hållbart sätt bidragit till utveckling av turism och besöksnäringen.

karta

Stora Turismpriset delas ut för 28:e året i rad av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, vars syfte är att främja utveckling av kunskap inom svensk turism. Tillväxtverket är stiftelsens huvudman. Forskaren Malin Zillinger, verksam vid ETOUR, sitter med i juryn.

— Det har varit ett starkt startfält och det visar att vi har många aktörer med bra idéer som når ut på marknaden på ett nytänkande sätt. Priset sätter också strålkastarljuset på kunskapens betydelse för turism och besöksnäring. Det är roligt att vi har fått in nomineringar från alla 21 län, från Jukkasjärvi i norr till Mossbystrand i söder, säger Malin Zillinger.

       

Hon tycker att det är hedrande att få sitta med i juryn och menar att de är ett bra och mångsidigt team som består av både destinationsutvecklare och turismforskare.
— Det är ett intensivt arbete som först består av att vi går igenom alla ansökningar och sedan diskuterar varje enskild nominerad. Vi brukar diskutera ganska länge och väga de olika kriterierna mot varandra. Kriterierna för Stora Turismpriset är nytänkande, kunskap och hållbarhet.

Alla nominerade får en prissumma på SEK 10.000 och en resa till Stockholm, där vinnaren sedan koras. De bjuds också in till en workshop där man blandar inspiration och utvecklingsövningar med föreläsningar och nätverksbyggande. Medvekar vid workshopen gör också Robert Pettersson, verksamhetsledare vid ETOUR.
— Vi behöver starka nätverk för att bygga en stabil besöksnäring, och den här workshopen vill bidra till det, säger Malin Zillinger.

Vinnaren av Stora Turismpriset får en prissumma på SEK 100.000 att investera i kunskapsutveckling. Från regionen är Hotell Klövsjöfjäll, Jämtland Härjedalen, och Bröderna Bommen, Västernorrland, nominerade till Stora Turismpriset 2021. 

Information om den digitala prisutdelningen

Tid: 24 november, kl 17.00 - 17.45
Plats: Här följer du den digitala prisutdelningen

 


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2021-11-18