Mån 15 nov 2021 19:15

Den 18 oktober samlade Turismdagen drygt 90 deltagare från besöksnäringen i Jämtland Härjedalen på Hotell Klövsjöfjäll för nätverkande samt kunskaps- och erfarenhetsutbyten.

På bilden syns moderator Robert Pettersson under turismdagen 18 oktober

Turismdagen är ett nytt initiativ av Jämtland Härjedalen Turism (JHT), där ETOUR och Visita är medarrangörer, för att uppmärksamma turismen som forskningsfält och näring. Temat för årets Turismdag var ledarskap; aktuell kunskap om ledarskapets betydelse i kristid, och ledarskapets betydelse för att skapa sammanhållning, framtidstro och företagsutveckling.

På konferensen pratade också näringsministern Ibrahim Baylan om den strategi för besöksnäringen som offentliggjordes tidigare samma morgon - den första i sitt slag i Sverige. 
Läs mer om strategin här

Under kvällen korades även årets turismföretagare som blev Trangia. Priserna bestod av en plakett att fästa på väggen, en check för blandade forskningsinsatser från ETOUR, blandad utbildning från Visita samt ett bidrag för vidare insatser för kompetenshöjning bland personalen från JHT, samtidigt som pristagaren nu är regionens kandidat inför det nationella ”Stora Turismpriset” nästa år, 2022.
Läs mer om utmärkelsen här

 

 

Shahram Blomqvist deltar i intervju om projektet en attraktiv region

Shahram Blomqvist projektledare vid Region Jämtland Härjedalen

Se filmen med Shahram Blomqvist som berättar mer om projektet ”En attraktiv region”, och vad detta konkret innebär för regionen. Shahram deltog som föreläsare under Turismdagen 2021.
Robert Pettersson deltar i intervju om nya strategin för besöksnäringen

Robert Pettersson,

Se filmen med ETOURs verksamhetsledare Robert Pettersson som kommenterar den nya strategin för besöksnäringen. Robert var moderator under Turismdagen 2021.
Magnus Rydell deltar i intervju om utmärkelsen Årets turismföretagare 2021

Magnus Rydell, VD Trangia

Se filmen med Trangias VD Magnus Rydell som kommenterar utmärkelsen årets Turismföretagare 2021.

Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2021-11-15