Mån 14 jun 2021 13:20

Sveriges Utbildningsradio (UR) besökte Mittuniversitetet för att spela in en föreläsningsserie om vår forskning. Från ETOUR deltog Robert Pettersson, med en föreläsning om det turistiska systemet, och Peter Fredman, med ett föreläsning om friluftslivet före och efter pandemin.

BEhind the scenes från UR föreläsningar med ETOUR-forskare
Bakom kulisserna från UR-inspelningarna, som genomfördes på campus

Man hör ofta att turismindustrin anställer tusentals arbetare och omsätter miljardbelopp. Men vad är egentligen turism, varför reser vi och hur fungerar det turistiska systemet? Hör mer i denna föreläsning med turismforskare Robert Pettersson. 

Se föreläsningen "Det turistiska systemet"

 

Coronapandemin har resulterat i ett ökat intresse för friluftsliv och fysisk aktivitet utomhus. Peter Fredman, professor i turismvetenskap, berättar mer om hur friluftslivet ser ut i Sverige, friluftslivets olika värden för samhället, och hur friluftslivet förändrats under coronapandemin. 

Se föreläsningen "Friluftslivet före och efter pandemin"

 

Kolla gärna på Mittuniversitetets övriga föreläsningar (finns i listan som du hittar i länkarna ovan), som handlar om allt från hur en elev blir bättre på matte till likheter mellan germanska och aboriginska språk.

Föreläsningarna finns utlagda i sin helhet på URPlay och under hösten kommer de dessutom att visas i den ordinarie tablån.

 

Fakta om Utbildningsradion


UR är ett av tre public service-bolag i Sverige tillsammans med Sveriges Radio och SVT. De är ett fristående bolag som driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT samt sänder i SVT:s och Sveriges Radios kanaler. Uppdraget är att producera utbildnings- och folkbildningsprogram för förskola till högskola och därmed bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser. 

De har även uppdraget att producera program för grupper som annars inte syns och hörs så ofta, som språkliga och etniska minoriteter samt för personer med funktionsnedsättning. UR:s tv- och radioprogram finns att titta på och lyssna till på nätet under en lång tid efter sändning. Ofta flera år. 

Fakta: UR


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2021-06-16