Turismdagen - ny arena för besöksnäringen i regionen

Tor 26 aug 2021 16:22

Den 18 oktober anordnas Turismdagen - ett nytt initiativ av Jämtland Härjedalen Turism (JHT), där ETOUR är medarrangör, för att uppmärksamma turismen som forskningsfält och näring.

Turism och arbetsliv 5

Temat för årets Turismdag är ledarskap; aktuell kunskap om ledarskapets betydelse i kristid, och ledarskapets betydelse för att skapa sammanhållning,  framtidstro och företagsutveckling.
— För ETOUR är samarbetet med JHT värdefullt och ett sätt att utveckla vår regionala närvaro. Vid Turismdagen hoppas vi kunna bidra med våra nätverk och kompetenser kring kunskapsdriven turismutveckling, säger Robert Pettersson, centrumledare vid ETOUR och en av dem som varit med och initierat mötesplatsen.

På Turismdagen kommer också Årets Turismföretagare att utses. Priset delas ut av JHT tillsammans med Visita och ETOUR.
— Det är viktigt att uppmärksamma aktörerna som tillsammans utgör regionens besöksnäring. Turismpriset är ett årligt tillfälle till det och vi hoppas med införandet av Turismdagen att ännu fler aktörer kan få ännu mer utbyte och att näringen ges den uppmärksamhet den förtjänar, säger Robert Pettersson.

Läs mer om Turismdagen och anmäl dig här:

Du kan nominera någon till Årets turismföretagare:

Nominering: Ska ske via mail till Jämtland Härjedalen Turism.
Glöm inte: Bifoga namnet på den organisation eller det företag du vill nominera samt den/de personer som nomineringen avser,  websida och adress till organisationen/företaget samt nomineringstext om varför just de är värda att vinna Årets Turismföretagare för insatser 2021.
Sista datum för nominering: 17 september.

Kriterier till priset Årets turismföretagare:
Priset ”Årets turismföretagare” delas ut till ett företag/organisation inom besöksnäringen som med stöd av ett tydligt hållbarhetsarbete (ekonomiskt, socialt och ekologiskt) nått betydande marknadsframgångar och/eller tagit andra avgörande steg i sitt utvecklingsarbete. Företaget/organisationen ska också vara ansvarstagande, inte minst inom den egna destinationen och regionen samt lönsamt. Finalist utses i samband med Turismdagen 2021 och pristagaren vinner stipendier och utgör JHTs nominering till det nationella Stora Turismpriset 2022.

 

 

 


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2021-08-27