Turismkonferens invigd på campus Östersund

Tis 19 sep 2023 17:06

Över 200 deltagare fanns på plats när Robert Pettersson, verksamhetsledare på ETOUR Research Center tillsammans med professor Mattias Fuchs och Jämtlands landshövding Marita Ljung invidge norra Europas största turismforskningskonferens.

Robert Pettersson i talarstolen på konferensinvigningen
Robert Pettersson blickar ut över aulan där deltagarna samlats för invigning av konferensen.

Antalet turismforskare i Norden och Europa har ökat stadigt de senaste åren, och en stor del av dem presenterar sin forskning när ETOUR under de kommande tre dagarna anordnar den årliga forskarkonferensen Nordic Symposium on Tourism and Hospitality Research. Redan för 25 år sedan stod ETOUR konferensvärd - och nu är konferensen åter tillbaka på Jämtländsk mark. 

Det var många deltagare som sökt sig till aulan på campus Östersund för att delta i invigningen. Robert Pettersson, verksamhetsledare på ETOUR inledde med att hälsa deltagarna välkomna för att sedan lämna över till professor Mattias Fuchs som presenterade årets tema "Rethinking tourism for a sustainable future". Även Marita Ljung, landshövding i Jämtlands län, var på plats för att välkomna deltagarna till Östersund. Hon fick också äran att inviga konferensen genom att resa ett ledkryss som symboliserar starten på de kommande dagarna av inspiration och diskussioner kring ämnet hållbar turism.

Marita Ljung, landshövding i Jämtlands län. 

En bra första dag

De över 200 deltagarna kommer från 18 olika länder och under de kommande dagarna står forskarpresentationer, nyckeltalare och panelsamtal på programmet. Anke Peters är projektassistent på ETOUR och tillhör konferensens arrangörsteam. Hon har bland annat haft ansvar för konferensprogrammet och under dagen tagit emot deltagarna i registrerings- och informationsdisken. Konferensens första dag har hon längtat efter länge.

– Det är så roligt att konferensen äntligen är igång efter månader av planering och förberedelser. Jag tycker att allt har gått smidigt och deltagarna verkar nöjda med dagen hittills, säger Anke.

Anke Peters från arrangörsteamet summerar konferensens första dag som lyckad. 

 

Läs mer om innehåll och program på konferensens webbsida. 


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-09-19