Internationella gästforskare förstärker NVC:s forskning

Spara favorit 18 nov november 2016

Dr Amelia Carr och Dr Andrew Govus, två idrottsforskare från Australien, är för närvarande gästforskare vid Nationellt vintersportcentrum (NVC). De arbetar bland annat med forskning för de svenska längdlandslagen.

- Det är en unik möjlighet att få arbeta direkt med den svenska längdåkningseliten och ge dem viktig kunskap för att de ska kunna förbättra sina resultat i framtiden, säger Dr Amelia Carr, som arbetar vid Centre for Sports research, Deakin University i Melbourne, Victoria.

- Vi hoppas att resultaten av vår forskning kommer att bidra till att skapa individuella lösningar för olika åkare under tävling. Vi kanske bara kan bidra till små vinster för åkarna i sin prestation, men samtidigt avgörs framgång i sprintskidåkning av små marginaler, så om alla moment utförs lite bättre, så kan det vara avgörande i slutändan, säger Dr Andrew Govus, som är post-doc vid Mittuniversitetet.

Amelia och Andrew är båda imponerade av verksamheten vid NVC och spetsforskningen som bedrivs här. De har en bakgrund inom idrottsforskning från sin tid vid Australian Institute of Sport, där Amelia har specialiserat sig på strategier för näringsintag som ökar prestationsförmågan och Andrew i höghöjdsträning och järn-metabolism.

De uppskattar vistelsen på NVC och i Östersund och tycker att det är viktigt att bygga nya relationer runt om i forskarvärlden. Vistelsen här har gett dem möjlighet att skapa nya kunskaper och erfarenheter som de hoppas kommer att öka prestationerna i den svenska eliten i längdskidåkning framgent. 

Tillbaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu

Installera webbappen på din iPhone eller iPad: klicka på   och lägg till på hemskärm.