Vinnova och Vinnväxt besökte Nationellt vintersportcentrum

Spara favorit 7 apr april 2017
Marie Ohlsson och Johanna Oskarsson berättade för besökarna om aktuell forskning som rör parasport i optimeringslabbet hos NVC.

Nationellt vintersportcentrum är en av de forskningsmiljöer på Mittuniversitetet som samarbetar med Vinnväxt-initiativet i Jämtlands län - Peak Region. Den 6 april var representanter för forskningsfinansiären Vinnova och landets 14 olika Vinnväxt-initiativ på besök.

Vinnväxt är en konkurrensutsatt tävling för landets regioner med syftet att främja hållbar tillväxt i regioner. Detta genom att utveckla en internationell konkurrenskraft inom specifika tillväxtområden, för Jämtlands län handlar det om turism, sport och friluftsliv.

Deltagarna vid studiebesöket som representerade Vinnova och landets andra Vinnväxt-initiativ fick förevisat de labbmiljöer som finns hos NVC och den forskning som bedrivs vid centret för närvarande.

Landets 14 Vinnväxt-initiativ träffas regelbundet hos varandra och nu hade turen kommit till Peak Region. Deltagarna besökte även andra delar av Mittuniversitetet som exempelvis forskningsmiljön Sports Tech Research Centre.

Tillbaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu

Installera webbappen på din iPhone eller iPad: klicka på   och lägg till på hemskärm.