Fre 06 okt 2023 10:52

Den 11–14 oktober ska Kerry McGawley delta i en internationell konferens som fokuserar på att koppla ihop forskning och praktik när det gäller träning och idrott. Konferensen är i Calgary, Kanada och Kerrys bidrag handlar om den kvinnliga idrottaren.

Porträtt av kvinna inklippt i hörnet av en bannerbild för en konferens.

Vad handlar konferensen om?

CSEP star för Canadian Society for Exercise Physiology, det vill säga Kanadensisk Förening för Idrottsfysiologi. Underrubriken för konferensen är ”Bridging Exercise Science and Practice”, så liksom vår konferens om vinteridrott är målet med denna konferens att koppla samman vetenskap och forskning med det som sker inom idrotten i praktiken.

Vad är ditt eller dina bidrag på konferensen?

Jag kommer bidra till två pass på fredag den 13:e oktober:
Fireside Chat: Women in Sport and Exercise
Symposium: Sex Differences in Hormones

Jag kommer även bidra till allt annat runtomkring, som exempelvis olika träffar, diskussioner, aktiviteter, prisutdelningar, etc.

Kommer du ha tid att uppleva något annat i Calgary än konferenslokaler och seminarier?

Ja, jag flyger till Calgary fredagen den 6:e oktober och ska bo i Canmore över helgen och början av veckan innan konferensen som börjar på onsdagen. Professorn som arrangerar konferensen bjöd in mig och en kollega att bo hos sig. Hon har ett hus i Canmore som är ett friluftslivmecka i Klippiga Bergen (Rocky Mountains). På måndag är det Thanksgiving i Kanada så det blir kalkon till middag och firande!


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-10-06