Säker träning och hälsa för paraidrottare på ny sajt

Fre 05 maj 2023 13:58

Marie Ohlsson på Nationellt vintersportcentrum och Jonas Danvind som är vår parasportkoordinator har bidragit med sidan "Paraidrottares utrustning" på den nya världsunika plattformen Safe Parasport.

Kälkhockey, parasport, paraidrott, paralympics

Klippt från parasport.se:

Nu lanseras SafeParasport, en världsunik plattform som ska öka kunskapen om säker träning och hälsa för paraidrottare. Paraidrottare har ofta andra förutsättningar när de planerar sin träning, och vilka skador som uppkommer. Det kan vara alltifrån pulsnivåer till trycksår.
 
– SafeParasport fungerar som ett 1177 för paraidrottare. Här kan aktiva och tränare hitta information om hur man tränar, men också hur man förebygger och hanterar skador hos paraidrottare, säger Kristina Fagher, forsknings- och projektledare för Säker och hälsosam parasport.

– Det finns ingen liknande plattform i världen som riktar sig till paraidrottare. Vår förhoppning är att det här skapar nya förutsättningar för aktiva och ledare inom parasport i hela världen att bedriva säker träning och skapa förutsättningar för långa och hälsosamma karriärer, säger Jan Lexell, medforskare inom Säker och hälsosam parasport och medlem i det medicinska rådet inom den Internationella Paralympiska Kommittén (IPC).

Paraidrottares utrustning | SafeParasport.se

Världsunik plattform för säker och hälsosam parasport | Parasport Sverige


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-05-05