Timrå IK testar sig hos Nationellt vintersportcentrum

Tis 28 maj 2024 13:11

Det är inte bara skideliten som testar sin fysik hos oss före och efter sommarträningen. Hockeyeliten har hittat till Östersund.

Kvinnlig testledare med man på testcykel med slang i munnen.
NVC:s testledare Linnea Lundqvist ställer in testcykeln för Tim Juel från Timrå IK. Foto Pelle Fredriksson.

Nationellt vintersportcentrum (NVC) och Timrå IK har inlett ett samarbete för att utvärdera den fysiska statusen och optimera sommarträningen för hockeylaget. I ett uttalande till Sundsvalls Tidning säger fystränaren Sandra Nordenberg följande:

– Vi gjorde alla möjliga tester. Nu får vi ännu bättre överblick och mer trygghet, och lite mer svart på vitt. Nu kan man gå ännu mer på individnivå och spelarna får också en bra förståelse. Det var otroligt kul.

Den första testomgången genomfördes nu i mitten av maj. Nästa testomgång blir i augusti, då ska det visa sig vilken effekt sommarträningen har haft.

– Det är ett roligt samarbete som vi har inlett med Timrå IK. Att vi får möjlighet att jobba med lagidrott gör att vi får möjlighet att skapa nya testbatterier och breddar vår testverksamhet, säger Emelie Nyström en av de ansvariga testledarna på NVC.

– Vi har haft flera projekt med andra SHL-klubbar, men det här är extra roligt eftersom Timrå IK hör till vår region. För oss är det extra intressant eftersom hockey är en komplex idrott. Det breddar vår forskningsverksamhet och tillför nya frågeställningar, säger centrumledare Glenn Björklund.


Sidan uppdaterades 2024-05-29