Lunchseminarium: Nya affärer och ökad effektivitet med datadriven utveckling

Tors 18 apr. 11.00–13.00
Östersund
Hus U, sal U214

Är du nyfiken på hur datadriven utveckling kan öka effektivitet och skapa helt nya affärsmöjligheter? Då är detta event för dig! Här får du ta del av konkreta exempel där datadriven teknik används för att uppnå energieffektivitet, skapa innovativa affärsmodeller och höja lönsamheten.

Tillgång till och effektivt utbyte av information och data är en grundförutsättning för framgångsrik digitalisering och datadriven utveckling. Data är en resurs som kan återanvändas för andra syften än vad de först var tänkta för. Den snabba utvecklingen av sensorteknologi, Internet of Thing, AI och maskininlärning, öppnar upp en helt ny värld av möjligheter för små och medelstora företag att utnyttja sin data för att förnya och förbättra sina verksamheter.

Ta del av konkreta exempel

Vi har bjudit in Sandra de Brito och Andreas Westberg från Jämtkraft för att presentera deras vision att bli datadrivna till 2027 samt Andrea Fors från Sopra Steria som kommer att berätta hur en AI Smart Kunskapsbank kan hjälpa dig att utveckla förmågan att bli mer datadriven. Dessutom kommer Mattias O'Nils, ledare för STC forskningscenter vid Mittuniversitetet, att dela konkreta exempel där forskare och företag tillsammans utvecklat nya datadrivna metoder för affärsutveckling och innovation. Vi bjuder på lättare lunch i samband med seminariet.

När: 18 april

Tid: 11:00-13:00

Plats: Östersund Mittuniversitetets campus, Hus U, sal U214 samt sänd via Youtube.

För vem: Eventet vänder sig till små och medelstora företag i Jämtland men alla som är intresserade av datadriven utveckling är varmt välkommen att delta.

Arrangeras av: Samling Näringsliv, Mittuniversitetet och Bron Innovation med stöd från Region Jämtland/Härjedalen, Region Västernorrland och Europeiska Unionen inom forskningsprojektet DIGIT – Hållbar digital transformation www.miun.se/digit

Sidan uppdaterades 2024-04-18