STC visade forskningsprojekt på IOT‑mässa

Mån 18 sep 2023 14:49

Förra veckan deltog STC forskningscenter på en IOT-mässa som arrangerades av ServaNet. STC visade upp några IoT-projekt där ServaNet och deras LoRa-nätverk använts för datakommunikationen.

Två kvinnor som samtalar med ett par personer. Rollup med texten STC Research bredvid.

Runt 100 personer besökte IoT-mässan som arrangerades av det kommunägda företaget ServaNet den 14 september på Södra Berget i Sundsvall. ServaNet förser flera kommuner med fiberuppkoppling och förvaltar och utvecklar det LoRa-nätverk som Mittuniversitetet från början installerade för olika IoT-applikationer i forskningsprojekt.

På mässan visade STC upp flera typer av IoT-applikationer som utvecklats inom forskningsprojekt tillsammans med företag och kommuner. Tillexempel visades en snödjupssensor, en sensor som kan detektera bräddning i avlopp samt en smart kamera som kan mäta flödet av människor i en stad, utan att inkräkta på den personliga integriteten. Intresset för demonstratorerna var stort hos deltagarna och flera nya kontakter knöts under dagen. 

I samband med mässan arrangerade Business Sweden, IoT Sverige and Bron Innovation, möten med IoT-företag i regionen som är redo att ta sina produkter och tjänster ut på en internationell marknad. Ett av företagen som deltog var STC samarbetspartner Starbit som bland annat har kommersialiserat en snödjupsmätare som från början utvecklades på STC forskningscenter. Inspirerande att se forskningsprojekt vidareutvecklas och skapa nytta för samhället.

av

av

av

av

av


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-09-18