Exempel på datadriven utveckling diskuterades i Östersund

Fre 26 apr. 2024 10:50

Den 18 april samlades företagare från Östersund på Mittuniversitetets campus för att lära sig mer om hur datadriven utveckling kan användas för att uppnå energieffektivitet, skapa innovativa affärsmodeller och höja lönsamheten.

Datadriven Utveckling i Östersund

Inbjudna talare var Andrea Fors från Sopra Steria, Sandra de Brito och Andreas Westberg från Jämtkraft samt Mattias O’Nils från Mittuniversitetets forskningscenter STC som alla gav konkreta exempel på hur datadriven utveckling använts i olika case.

Sandra de Brito och Andreas Westberg från Jämtkraft.

 

Andrea Fors från Sopra Steria.

 

Intresset för dagens talare och tema var stort. För att ge fler möjlighet att delta arrangerades seminariet som ett hybridevent med 35 deltagare på plats i Östersund och runt 50 deltagare online från hela regionen. Presentationerna spelades in och finns att se via Youtube.

Se presentationerna via Youtube

 

Sofia Nystedt från Destination Östersund var en av dagens deltagare.

En av dagens deltagare var Sofia Nystedt som arbetar på Destination Östersund. Just nu arbetar hon tillsammans med Samling Näringsliv i ett projekt som heter Data data. Målet med projektet är att avdramatisera frågan kring data och stötta företag att våga ta steget att börja använda sin data och bli mer datadrivna.

- Jag kom för att lära mig mer om AI och höra vad företagen hade att säga. Det var en bred blandning av exempel här. Det har varit en bra dag, stor bredd och en öppen atmosfär där folk vågat ställa frågor. Alltid kul, säger Sofia.

Daniel Nordberg från Forefront Consulting.

Daniel Nordberg arbetar som på konsultbolaget Forefront. Daniel fick nys om eventet rätt sent och bestämde sig för att delta.

-  Jag förstod att det var föredrag om AI och datadriven utveckling men jag hade ganska låga förväntningar och det kanske var därför jag blev så positivt överraskad! Det var jättebra, det kändes professionellt och stabilt. Jag blev lite inspirerad och fick några idéer som jag ska pitcha internt, berättar Daniel.

Jonatan Lundgren, lärare inom informatik och datateknik på Mittuniversitetet, passade på att delta.

En annan deltagare från dagen var Jonatan Lundgren som arbetar som lärare inom informatik och datateknik på Mittuniversitetet.

- Jag ville lära mig nytt och höra roliga, praktiska exempel på hur AI används. Jag själv arbetar inte med AI idag men undervisar i systemutveckling och AI är ett populärt verktyg i branschen och viktigt att våra studenter lär sig att laborera med det själva, berättar Jonatan.

Vill du få inbjudan till liknande evenemang och utbildningar? Gå med i vårt AI-nätverk!

Anmäl till AI-nätverket

Läs mer om eventet

Läs mer om projektet DIGIT – datadriven hållbar transformation

 

Har du frågor?

Har du frågor om datadriven utveckling, vill bolla idéer eller söker nya kontakter? Ta kontakt med Samling Näringsliv i Jämtland/Härjedalen eller Bron Innovation i Västernorrland:

 

Maja Bergstrand, Samling Näringsliv i Jämtland/Härjedalen

073-720 42 59, Maja.bergstrand@samlingnaringsliv.se

 

Johan Stenborg, Bron Innovation i Västernorrland

073-335 93 55, johan.stenborg@broninnovation.se


 

Datadriven Utveckling i Östersund

Se presentationerna

Här får du ta del av konkreta exempel där datadriven teknik används för att uppnå energieffektivitet, skapa innovativa affärsmodeller och höja lönsamheten.

av

av

av

av

av

av

av

av

av

av


Sidan uppdaterades 2024-04-26