STCs centrumledare Mattias O'Nils talade om datadriven utveckling på Elmia

Mån 20 maj 2024 15:16

Under Elmia Produktionsmässor den 14-16 maj bjöds Prof. Mattias O'Nils in för att hålla en presentation om samverkan för att accelerera företags datadrivna utveckling. Han delade exempel på hur Mittuniversitetet och partnerföretag skapar nya affärer och produkter genom datadrivna metoder.

Mattias ONils Elmia Produktionsmässor
Prof. Mattias O'Nils presenterar på Elmia Produktionsmässa.

Den 14-16 maj arrangerades Elmia Produktionsmässor där 6 olika mässor gått samman. Det var Elmia Automation, Elmia Verktygsmaskiner, Elmia Polymer, Elmia Svets och Fogningsteknik, Elmia Plåt och Elmia 3D. Temat för årets mässa var Smart, hållbar och omställbar industri och på det temat bjöds STC:s centrumledare Prof. Mattias O’Nils in som talare till stora scen.

Titeln på Mattias presentation var ”Samverkan för att accelerera företags datadrivna utveckling”. I sin presentation lyfte han olika exempel på hur Mittuniversitetet samarbetar med partnerföretag för att utveckla datadrivna metoder som kan skapa nya affärer, tjänster och produkter för företagen. Ett framgångsrikt exempel på samverkan som lyftes är där företag anställt industridoktorander som blivit deras egna AI-experter.

Elmias produktionsmässor lockade i år rekordmånga utställare och 14 000 besökare uppskattas under mässans fyra dagar. På de olika mässorna visade branschledande utställare maskiner i drift och andra konkreta exempel. På stora scenen bjöds ett fullspäckat program med branschöverskridande föredrag.

Läs mer om mässan här: www.elmia.se/produktionsmassorna


Sidan uppdaterades 2024-05-20