Fre 12 apr 2019 08:52
ISPO 2019

Enligt en rapport från Grand View Research ökar smarta textilier i popularitet, främst inom hälsoesektorn. Just sensorerna från Suunto fanns på både kläder och prylar hos mindre företag på ISPO. Här är några olika exempel tillämpningar: 

  • Suuntos öppna lösning med sensorer, Movesense
  • QUS smarta tröja, sensorer i tröjan och mjukvara samlar exakt kroppsdata och sparar uppgifterna i molnet, utan att extra prylar som bröstband behövs.
  • Sensoria smart socks, strumpor med sensorer som övervakar dina löpsteg avseende bl.a. kadens (trampfrekvens) och fotisättning och ger info i realtid.
  • Xenoma, ett E-skin, en ny typ av elektronisk hud för användning i utveckling av proteser såväl som robot- och biomedicinska produkter
  • Project MJ1, ett modulärt jacksystem, med tillgång till alla möjliga sensorer.

Digitaliseringens värld bjöd på mycket, från Amazons utveckling av en AI-modedesigner (AI - artificiell intelligens), till automatiserad 3D-stickning, digitala influencern Noonoouri med över 270 000 följare på Instagram och Esport.

Är då digitaliseringen guld och gröna skogar enbart? Vilket ansvar har branschen? Naturvårdsverkets rapport Digitalisering och hållbar konsumtion visar att effekter av informations- och kommunikationsteknik tillämpningar på miljö och på resursanvändning kan vara både positiva och negativa. Nyfiken att veta mer? Läs rapporten. 

Nyttiga länkar

Sidan uppdaterades 2019-04-16