Ons 14 jun 2017 08:20

Få inblick i Kajsas, en forskningsingenjörs arbetsdag, från felsök och kalibrering av maskiner till företagsbesök och labbtester.

Sports Tech Research Centre

Hur kommer det sig att du jobbar här på Sports Tech Research Centre?

Under min utbildning vid programmet Sportteknologi gjorde jag exjobbet på Woolpower vilket ledde till en projektanställning på företaget. Under projektet kom jag i kontakt med labbet för materialprovning vid Sports Tech Research Centre och fick erbjudande om jobb som forskningsingenjör.

Vad gör du som forskningsingenjör?

Jag gör allt möjligt – stöttar forskare i olika projekt och studenter vid olika labbar och exjobb. Som labbansvarig för materialprovningslabbet tar jag även emot företag och hjälper dem med sina olika tester och produktutveckling. Jag ser bland annat till att det är ordning och reda, att alla maskiner är kalibrerade och fungerande och spanar på nya testmetoder. En vanlig arbetsvecka innehåller allt från företagsbesök till labbtester och studiebesök.

Vad är roligast med ditt jobb?

Att jobba som ingenjör är brett, det är allt från att fixa med maskiner till att leda projekt. Det är en spännande miljö med intressanta forskningsfrågor och det händer nya saker hela tiden, ena dagen är sällan den andra lik.  Roligt är också den naturliga kontakten med företag och studenter. 

Vad är minst roligt i ditt jobb?

När maskiner är ur funktion och det är svårt att hitta felen på dem samtidigt som det finns ett behov från företag eller studenter att använda dem. Man vill ju att allt ska flyta på!

av

av

av


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2017-11-16