Östersunds kommun på besök

Mån 20 jan. 2020 17:17

I dag var den politiska ledningen i Östersund kommun på besök hos oss på Sportstech. Det blev en rundtur i labben för additiv tillverkning (3D print), materialprovning, tillämpad mekanik och vindtunneln.

Kommunbesök Sportstech

Politikerna fick ta del av några forskningsprojekt som pågår just nu och Mikael Bäckström, centrumledare Sportstech, fick berätta om hur det går till när outdoor företag kommer hit och testar hållbarheten i sina textilier. Företagen kan bland annat testa och jämföra olika tyg i kläder och tält och se hur de påverkas av UV ljus, regn och kyla.

–Samverkansavtalet mellan Sportstech och kommunen har verkligen stor betydelse för att kunna hjälpas åt med den lokala och bitvis regionala utvecklingen, kommenterar Mikael Bäckström.

Bosse Svensson, kommunalråd i Östersunds kommun:
 –Det är väldigt intressant att se hur Sportstech med sitt forskarteam stöttar och utvecklar innovationer. Det är också enormt värdefullt att Mittuniversitetet med sina forskningsmiljöer kan bidra till utvecklingen både när det gäller hållbarhet och tillväxt av kommunen och regionens företag.

 


Sidan uppdaterades 2020-01-20