Som distansstudent kan du få böcker hemskickade till din adress.

distansstudent biblioteket

Vill du ha dina lån skickade hem med posten fyller du i vårt formulär nedan. När du fått en bekräftelse på att din ansökan är godkänd kan du börja reservera böcker.

Det du önskar låna reserverar du i Primo, sedan skickar vi hem det till dig via posten.

Biblioteket bekostar frakten till dig men du måste själv stå för fraktkostnaden tillbaka till oss. Vi skickar enbart studierelaterat material. Vi skickar inte material utanför Sverige, inte heller inom våra två campusorter eller tätorterna i deras närhet.

Du får sju extra dagars lånetid. Detta är en kompensation för tiden det tar att skicka boken med posten. Dessa dagar är inräknade i din låneperiod, så återlämningsdatum är det datum vi förväntar oss att boken ska vara tillbaka på biblioteket. Du måste alltså skicka den några dagar innan återlämningsdatumet. Här hittar du våra adresser.

Det är när du först lånar en bok som du får de sju dagarnas extra lånetid, därefter förlängs lånetiden automatiskt med tio dagar i taget om ingen annan låntagare står på kö. Detta sker fyra dagar innan lånetiden går ut. Om en annan låntagare står på kö får du ett meddelande om att boken måste återlämnas. Du kan hålla koll på dina lånetider via Mina sidor.

Om du behöver tillgång till böcker under din praktik eller om du skriver din uppsats på annan ort kan vi tillfälligt skicka böckerna till dig. Kontakta biblioteket i så fall.

Få reserverat material hemskickat

Vi tar hand om din ansökan så fort vi kan, vänta på ett epostmeddelande innan du börjar reservera.