Tävlingsuppgift 2017

Spara favorit 27 okt oktober 2017
Olle Hellberg, Västermalms skola samt David Yving,   Kristen Enblom  Elias Forsberg  Erik Brännström Rehn, Örnsköldsviks Gymnasium

Tävlingsuppgift 2017

Scenario: Under lunchen flödar besökare in för att beställa mat på snabbmatsrestauranger eller caféer. Alla har olika behov av att veta vad maten innehåller och olika förutsättningar för att tillgodogöra sig informationen. 

Uppgiften är att skapa en designlösning för detta scenario, som tillgängliggör denna information. Tänk på att lösningen kan vara både en fysisk produkt och/eller ett digitalt gränssnitt.
Exempel på information som kan vara aktuell för besökare på restauranger och caféer: Allergier (nötter, gluten, laktos etc.), överkänslighet, dieter, religion, miljöfrågor, etisk produktion (fair trade), vegetarian, vegan.
Exempel på funktionsnedsättningar: kognitiva och fysiska