ForskarFredag - se våra webbinarier och filmer

Vad gör egentligen en forskare och vad forskas det om på Mittuniversitetet? Det får du reda på under vår Vetenskapsvecka som arrangeras i samband med det nationella evenemanget ForskarFredag. Veckan hölls den 23-27 november 2020. Se våra inspelade webbinarier och filmer!

Globala Målen

ForskarFredag hölls för första gången digitalt med anledning avc Covid-19. Även i år satsade vi på en hel Vetenskapsvecka för att fler målgrupper ska ha möjlighet att lyssna till intressanta föreläsningar, ställa frågor om forskning och få en bättre bild av vad en forskare egentligen gör. ForskarFredag är helt kostnadsfritt och öppet för alla besökare. Årets tema är Forskning för en hållbar framtid med utgångspunkt från de globala målen och Agenda 2030. Nedan hittar du både aktiviteter för barn och ungdomar men även allmänhet.

Kika in i våra forskningsmiljöer

Häng med på besök i våra forskningsmiljöer där barn får veta mer om vad vi forskar om på Mittuniversitetet De får även prova på olika experiment! Filmerna kan du som lärare använda i klassrummet eller om ni helt enkelt vill veta mer om vad våra forskare gör!
Till filmerna

Är du lärare för årskurs 7-9 eller i gymnasiet? Webbinarierna nedan passar utmärkt! Bara att koppla upp sig i klassrummet till Zoom! Det kommer även att finnas tillgängliga på vår Youtubekanal efteråt!

Webbinarier från ForskarFredag - Vetenskapsveckan

Om Forskarfredag

Den sista fredagen i september är utlyst som European Researchers’ Night av EU-kommissionen. I över 250 städer i hela Europa erbjuds tiotusentals aktiviteter där allmänheten träffar forskare och upptäcker hur spännande och vardagsnära forskning kan vara. Sedan 2006 har de svenska aktiviteterna knutits samman under det gemensamma namnet ForskarFredag och koordinerats av föreningen Vetenskap & Allmänhet. I år är evenemanget framflyttat till i slutet av november med anledning av Covid-19.

Läs mer om ForskarFredags nationella satsning här.
www.forskarfredag.se

Finansiärer och samarbetspartners 2020

Kontakt

Sofia de Wall

Kommunikatör|Communications Officer

010-142 82 58

Läs mer