Gustavsbergsbacken, Östersund

Östersund – en perfekt mix mellan stad och fjäll

Tänk dig att bo i en stad bland fjällen. I Östersund gör vi det. Här kan vi paddla längs Storsjöns stränder, åka längdskidor i spår som lockar världseliten och vara först ut i Åreskutans puder eller i Östersunds egna Gustavsbergsbacken med utsikt över Storsjön och stan.

Tumnagel, film Östersund
Östersund i vinterskrud från ovan. Vilket blir ditt favoritställe?

I Östersund njuter vi också av prisbelönta restauranger, konst i världsklass, internationella idrottsevenemang, musik och teater. Det är vår vardag – och den kan bli din. 
 
Östersund är en växande, innovativ och mångsidig stad med stark tillväxt och framtidstro. Flera nya bostadsområden byggs och ännu fler planeras. Arbetsmarknaden är stark och rymmer goda karriärmöjligheter. Mittuniversitetet bidrar med ett myllrande campus, internationell innovation och forskning. 
 
Här behöver vi inte välja mellan karriär och en aktiv fritid utan hinner med både och. Många väljer en aktiv livsstil som präglas mer av ”ute” än ”inne”. Bio, middag eller teater med familjen på fredag. Skidor eller fjällvandring i Bydalen eller Åre på lördag förmiddag och en konsert i stan på kvällen. Långfärdsskridskor på Storsjön eller bad i Surfbukten på söndag. Det är ett rätt normalt helgupplägg i Östersund. Det är vår vardag – dela den med oss. Välkommen till Östersund! 

Tumnagel, film om Östersund
Höstfärgade flygvyer över Östersund. Som du ser är Östersund lika vackert på hösten som på vintern!

Bilder från campus med omnejd

Studenter, utomhus, Östersund
Campus Östersund
Studenter, utomhus, Östersund
Brännboll på Campus Östersund
Campus Östersund
Studiesituation, G-huset Östersund
Utbytesstudenter i Östersund
Östersund
Vinterexteriör Campus Östersund
Ovalen kva med vy
Gamla bildbanksbilder
Gamla bildbanksbilder
Gamla bildbanksbilder
Studenter Östersund
Studenter på campus