– Det här är en glad plats, full av liv

Alexandra Wibron

Jobbar som: Vaktmästare.
Kommer från: Njurunda, Sundsvall. 
Anställd sedan: 2015.  

Hur hamnade du på Mittuniversitetet? 

– Jag hade jobbat inom kundtjänst i fem år när jag kände att det var dags att prova på något nytt, jag hittade den här tjänsten på Platsbanken och bestämde mig för att söka. Jag lockades av att jobbet verkade ha varierande arbetsuppgifter och det skulle innebära att jag skulle få jobba med något som jag hade läst på gymnasiet, där jag pluggade ämnen som media, PR och grafisk formgivning. 

Vad har du för arbetsuppgifter?

– Vi trycker avhandlingar, reklam, utbildningsbroschyrer, skyltar och en massa annat universitetsmaterial. Även studenter från bland annat Design kommer hit som behöver hjälp med utskrifter av olika slag.  

Hur ser en dag på jobbet ut?

– Vi har alltid väldigt roligt på jobbet. Till vaktmästeriet kommer det mycket folk, såväl anställda som studenter och leverantörer. Vi blir inblandad i det mesta som händer på universitetet så det är ett väldigt varierande och händelserikt jobb. Vi är en liten enhet där vi har stor sammanhållning. Tryckeriet är en del av vaktmästeriet, så vi gör varandras sysslor och täcker upp för varandra vid behov. 

Vad tycker du är det bästa med att jobba på Mittuniversitetet?

– För min del är det variationen i arbetssysslor och alla de människor vi får möta. Ingen dag är den andra lik. Mittuniversitetet som helhet är en stor arbetsplats, vilket innebär att det finns en spännande bredd med många olika saker på gång. Det är också roligt med utbyten från hela världen och här finns så många människor från olika bakgrunder. Jag tycker att Mittuniversitetet känns som en väldigt trygg och lyhörd arbetsgivare. 

Hur kan du påverka utvecklingen genom ditt arbete?

– Vi är måna om att anpassa vårt arbete så att det sker så lite miljöpåverkan som möjligt, till exempel genom miljömedvetna val och genom att använda så lite papper som möjligt och återanvända allt vi kan. 

Varför tycker du man ska söka jobb på Mittuniversitetet?

– Det är en rolig och spännande arbetsplats, här händer mycket hela tiden. Hela världen finns här, känns det som, och det är en glad plats, full av liv. Vi har också en väldigt vacker miljö, det kan inte vara många lärosäten som kan tävla med oss om det. 
 

Sidan uppdaterades 2022-06-28