– Ett universitet är en fantastisk plats

Ludde Edgren

Arbetar som: Avdelningschef Forsknings- och utbildningsstöd samt biträdande förvaltningschef.
Kommer från: Årjäng. 
Anställd sedan: 2019. 

Var kommer du ifrån? 

– Jag är uppvuxen i västra Värmland i en liten ort som heter Årjäng. Kanske mest känt för sitt stora plasttroll på torget som även utnämnts till Sveriges fulaste sevärdhet en gång och besjungits av Tore Skogman. Jag har forskarbakgrund och senast var jag enhets- och områdeschef vid Göteborgs universitet. 

Hur hamnade du på Mittuniversitetet?

– Min fru är jämtlänning och när jag hittade och fick erbjudande om ett intressant jobb vid Mittuniversitetet så bestämde vi oss för att flytta upp med våra två barn till Östersund. Trivdes bra i Göteborg men längtade också till en ökad livskvalitet för hela familjen med närhet till naturen. 

Vad är det bästa med att jobba här? 

– Att det är ett universitet där ny kunskap produceras och bidrar till bra utbildningar och en samhällsutveckling. Men också att Mittuniversitetet ligger på breddgrader där årstiderna fortfarande finns kvar, i trevliga städer och en påtaglig närhet till fjällen.   

Hur balanserar du arbete med fritid?

– Genom att inse att det finns gränser för hur mycket man kan arbeta och att familjen och fritiden är viktigt i livet. 

Berätta om något projekt som du är extra stolt över.

– Kanske främst att vi byggt upp en ny avdelning sedan 2019 som kontinuerligt anpassas utifrån det behov som finns. Där vi som verksamhetsstöd bidrar med vår expertis för att skapa bra förutsättningar för att utveckla utbildning, forskning och samverkan.

Varför tycker du man ska söka jobb på Mittuniversitetet?

– För att ett universitet är en fantastisk arbetsplats oavsett vilken roll man har men också för att Mittuniversitetet är mitt i Sverige. Mitt i livet.

Om en tjänst blir ledig på din avdelning vilka egenskaper skulle du vilja att de som söker ha?

– Beror på vilket typ av kompetens vi söker men som verksamhetsstöd är det oavsett viktigt att kunna erbjuda professionell service som utgår från en gedigen förståelse för forskningens och utbildningens förutsättningar och drivkrafter.

Hur kan du påverka samhälle och miljö genom ditt arbete? 

– Genom att ge de allra bästa förutsättningarna så att lärare, forskare och studenter kan skapa och lära sig ny kunskap samt använda den för att utveckla samhället. 

Sidan uppdaterades 2022-06-28