Naturlig övergång till arbetslivet efter studierna för Olivia

Tor 09 apr 2020 10:56

Olivia Åsberg fick jobb som kommunikationsansvarig på Handelskammaren Mittsverige i Sundsvall efter examen från Kommunikations- och PR-programmet. Mycket tack vare rätt val av praktikplats.

Foto av Olivia Åsberg

Olivias studietid på Mittuniversitetet är ett bra exempel på hur man som student får in en fot på arbetsmarknaden genom praktiken. Under sitt andra år praktiserade hon på Handelskammaren Mittsverige.
– Jag var noggrann med att välja en praktikplats jag skulle vilja jobba på efter examen, säger hon. Efter praktiken kunde jag fortsätta jobba extra där parallellt med studierna för att sedan jobba halvtid under mitt sista studieår. Så det föll sig naturligt.

Jobb direkt 

Efter examen förra sommaren började hon att jobba där som kommunikationsansvarig på heltid med webb, sociala medier, mediekontakter, nyhetsbrev och trycksaker.
– En stor del av min arbetstid går också till att ansvara för olika events, utbildningar och nätverk som vi driver. Jag projektleder exempelvis ett utbildningsprogram inom Employer Branding som vi anordnar för företag i Sundsvall, Östersund och Örnsköldsvik, berätta Olivia.

Omsätta kunskapen

Hon upplever att utbildningen från Mittuniversitetet gett henne värdefulla kunskaper för arbetslivet, speciellt det strategiska tänket.
– Men ett tips är att spara kurslitteraturen efter examen. Det är bra att kika i lite då och då, säger hon.

Framtiden

Efter ett år i som kommunikationsansvarig hittar Olivia nya mål och utmaningar. Hon berättar att hon nu blivit väldigt intresserad av projektledning och kan tänka sig en renodlad roll som projektledare i framtiden.
– Det var nog något som jag inte trodde när jag började på heltid förra sommaren. Ett annat karriärmål jag har är att få fortsätta jobba med näringslivsfrågor och samhällsutveckling i vår region. Jag tror på Sundsvall och vill vara med och driva vår stad framåt, avslutar hon.

Läs mer om Kommunikations- och PR-programmet


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2020-04-09