SCA och Polismyndigheten i Jämtlands län blev Årets studentfavoriter

Fre 12 nov 2021 08:36

SCA och Polismyndigheten fick utmärkelsen Årets studentfavorit i samband med företagargalorna i Sundsvall och Östersund under torsdagen. Priset lyfter fram arbetsgivare i Jämtlands och Västernorrlands län som spelat en viktig roll för studenter under studietiden.

Prisutdelning Årets studentfavorit
Rektor Anders Fällström, Erik Bakkman, länspolismästare, Frida Andersson, studentkåren i Östersund och Mattias Hallberg, Polismyndigheten Jämtlands län i samband med prisutdelningen på Guldgalan. Foto: Katarina Olsen.

– Att studenter på våra campusorter får en tidig möjlighet att knyta kontakter med arbetsgivare är en viktig del i studentens utveckling och starkt bidragande till städernas identitet som levande studentstäder, säger Emanuel Magnusson, ordförande Studentkåren i Östersund.

Priset till Polismyndigheten delades ut vid Guldgalan och motiveringen för 2021 års pristagare i Jämtlands län lyder:

Pristagaren är en nytänkande organisation i ständig förändring för att utvecklas i takt med sin samtid. Med ett gott ledarskap i spetsen formar medarbetarna en inkluderande, prestigelös och engagerad arbetsmiljö inom flera olika yrkesområden. Med en stark övertygelse om att studenter är framtiden uppmuntras nya idéer där kompetenser tillvaratas för att utvecklas och växa tillsammans.

I Västernorrlands län tillföll utmärkelsen SCA och priset delades ut vid Sundsvall Business Awards med motiveringen:

Årets studentfavorit går till en innovativ och inkluderande arbetsgivare, som visar ett stort engagemang för våra studenter. Arbetsgivarens fokus är samarbete och hållbarhet, där nytänkande idéer välkomnas. Studenter ses som en resurs, där arbetsgivaren lockar fram driv och nyfikenhet. Utmärkande är samarbetet under hela studietiden för framtida rekrytering samt för att säkerhetsställa tillväxt i regionen.

På bilden syns Eva Dannetun, prorektor och prisutdelare, tillsammans med alla nominerade; Petter Swedin (SWECO), vinnaren Daniel Solberg (SCA), Joel Rankila (Sundsvalls kommun, kommunikationsavdelningen) samt Felicia Dyberg, ordförande Sundsvalls studentkår.

– Alla som bygger sin framtid hos oss kan bli en resurs för vår region och just kompetensförsörjning är en nyckelfråga för både privat och offentlig sektor. Då blir arbetsgivarnas stöd till våra studenter en väldigt viktig faktor, vilket gör utmärkelsen och samarbetet mellan universitet och arbetsgivare extra betydelsefullt. Där man trivs och blir väl omhändertagen väljer man kanske att stanna, säger Anders Fällström, rektor Mittuniversitetet.

Årets studentfavorit delas ut vid företagargalorna i Östersund och Sundsvall och tilldelas en arbetsgivare, privat eller offentligt finansierad verksamhet, alternativt en ideell organisation som på olika sätt stöttat en eller flera studenter i samband med exempelvis praktik, VFU eller examensarbete.

Prisutdelare i Östersund var Anders Fällström, rektor Mittuniversitetet, och Frida Andersson, Studentkåren i Östersund. I Sundsvall delades priset ut av prorektor Eva Dannetun.

Kontaktperson:

Katarina Olsen, gruppledare Arbetslivsanknytning vid Mittuniversitetet, katarina.olsen@miun.se, 010-142 78 11


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-06-16