Mistra Sport & Outdoors rapporterar om hur idrotten och friluftslivet påverkats av pandemin

Tor 11 feb 2021 08:53

I tre olika studier har forsknings- och samverkansprogrammet Mistra Sport & Outdoors granskat pandemins effekter på idrotten och friluftslivet med särskilt fokus på miljöaspekter och hållbarhet. Programmet leds av Mittuniversitetet och studierna har nu resulterat i tre färska rapporter.

Människor med ryggsäckar vandrar på rad   i  tät lövskog
Foto: Göteborgsregionen.

Vid ett webbinarium under onsdagen där drygt 150 personer från idrotten, friluftslivet och miljörörelsen deltog presenterade de ansvariga forskarna de viktigaste resultaten i respektive studie. Studierna har också sammanfattats i tre nyhetstexter som du kan ta del av på Mistra Sport & Outdoors webb.

Studie 1: Den pågående pandemin gör att vårt idrottande och friluftsutövande ser ut att leda till nya och förändrade miljöeffekter.
https://www.mistrasportandoutdoors.se/aktuellt/nyheter2/2021-2/pandemin-paverkar-idrottens-och-friluftslivets-miljoavtryck/

Studie 2: Evenemangsbranschen kring vårt idrotts- och friluftsliv har påverkats kraftigt av pandemin. De långsiktiga konsekvenserna kan leda till en förändrad syn på hur man i framtiden kommer att använda arenor.
https://www.mistrasportandoutdoors.se/aktuellt/nyheter2/2021-2/installda-evenemang--den-tuffaste-pandemieffekten-for-foreningsidrotten/

Studie 3: Genom drygt 1500 enkätsvar har friluftsvanorna i Västra Götaland kartlagts under pandemin. Svaren i studien visar bland annat att naturen har blivit en fristad för många.
https://www.mistrasportandoutdoors.se/aktuellt/nyheter2/2021-2/naturen-blev-den-nya-avenyn-under-pandemin-visar-ny-studie/

 


Rekommenderat:

Sidan uppdaterades 2021-03-10