Mittuniversitetet startar nya distanskurser i självdistans

Mån 01 mar 2021 08:20

Mittuniversitetet är redan bland de bästa i Sverige vad gäller distansutbildningar. Nu tar lärosätet ett steg längre vad gäller distansutbildning och startar nya kurser – i ämnet självdistans. Denna nyhet var endast aktuell under första april. ;)

Senior man
De som går kursen kommer bland annat att lära sig om ödmjukhet, emotionell intelligens och reflektion, säger psykologiprofessor Harold Hide vid Mittuniversitetet.

Läs mer om kursen och anmäl dig

– I pandemins spår har vi sett hur en stor del av befolkningen utnämnt sig själva till ”experter” i allt från virologi och folkhälsa till testutveckling och intensivvård. Vi känner att vi måste ta vårt ansvar som fortbildare och utveckla vårt utbud av distanskurser till att omfatta även självdistans, säger rektor Anders Fällström.

Som kursansvarig har Mittuniversitetet anställt psykologiprofessor Harold Hide, som tidigare undervisat i ämnen som emotionell intelligens och psykopati.

– Jag har ju forskat i ämnet självdistans i många år så jag anser att jag har den bästa bilden av hur utbildningen ska se ut. De som går kursen kommer bland annat lära sig om ödmjukhet, emotionell intelligens och reflektion, säger Harold Hide, som tillägger att hans forskningsrapport ”Så undviker du storhetsvansinne” fått stor internationell uppmärksamhet.

Den första kursen i självdistans startar i höst. Inför sista ansökningsdag 1 april har kursadministratörerna sett ett stort intresse för utbildningen. Harold Hide menar att det finns en risk för att en del försöker anmäla personer i sin närhet.

– Vi rekommenderar inte det. Det bästa är att man i så fall går kursen själv först, och sedan lär ut till sina närmaste.

 

Frågor om kursen? Kontakta Harold!


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2021-04-13