Campusundervisning från november

Ons 07 jul 2021 15:38

Mittuniversitetet siktar på återgång till normal campusundervisning från början av november, om restriktionerna tillåter. Vissa utbildningar kan dock komma att ges på distans terminen ut, på grund av omfattande omställningsarbete.

Östersund

Det ser ljust ut inför höstterminens senare del. I dagsläget, med den minskade smittspridning som infunnit sig, finns därför hopp om att kunna återgå till det normala redan från höstterminens andra läsperiod, det vill säga från den 8 november. Det innebär att tidigare beslut om avstånd mellan sittplatser och antal personer i Mittuniversitetets lokaler upphävs.

Dekan beslutar om disputationernas form

Vissa kurser och program kan dock välja att fortsätta bedriva undervisningen på distans som tidigare planerat. Detta för att omställningen från distans till campus blir omfattande och därför inte låter sig göras så snabbt. 

Disputationer kan i fortsättningen komma att ges antingen digitalt, fysiskt eller i hybridform. Från och med höstterminens start är det dekan som beslutar i vilken form en disputation ska ske.

Återgången beroende av rådande restriktioner

Trots dessa glädjande besked är det viktigt att komma ihåg att detta beslut om återgång till campus kan komma att ändras. Om smittspridningen ökar och/eller föreskrifter eller rekommendationer från regering och myndigheter förändras kan rektor behöva fatta andra beslut som ändrar förutsättningarna för att bedriva utbildning och examination på campus.

Kontakt:

Ronney Wickzell, presskommunikatör


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2021-07-07