Europeiska experter tycker till om universitetets samverkan

Tis 18 jan 2022 10:55

Mittuniversitetets roll inom regional utveckling står i fokus när ett stort antal experter samlas till digital konferens denna vecka.

Vinterexteriör Campus Östersund

Projektet InnoHEIs innebär en genomlysning av universitetets samverkansarbete kopplat till Europeiska utvecklingsfonden.

− Vi får en unik möjlighet att presentera hur vi jobbar med innovation och forskning i Jämtlands och Västernorrlands län. Det finns stora möjligheter att skapa internationella nätverk för framtida forskningssamarbeten och få ökad kunskap om hur andra europeiska miljöer arbetar för att utveckla samarbetet mellan regionala företag och offentliga organisationer för hållbar tillväxt, säger Karin Nygård-Skalman, projektledare för InnoHEIs.

Vid konferensen medverkar experter och forskare från myndigheter, regioner och universitet i Spanien, Finland, Holland, Polen och Frankrike. Konferensen skulle ursprungligen ha genomförts på plats i Östersund, men pandemin har gjort att den genomförs via Zoom istället.  Projektet InnoHEIs fokuserar på satsningar inom ramen för Europeiska utvecklingsfonden (ERUF).

− Med en internationell syn på arbetet kan vi få nya idéer och tankar att ta tillvara. Det finns fortfarande en del att utveckla när det gäller samverkan mellan akademi och omgivande samhälle. Vi vet till exempel att det inte är full överensstämmelse mellan regionernas satsningar på smart specialisering och universitetets forskning, vilket ju är helt naturligt då man har olika uppdrag, säger Karin Nygård-Skalman.

Konferensen genomförs 19-20 januari och här hittar du programmet.
https://www.miun.se/InnoHEIs-invitation

Projektet InnoHEIs pågår till 31 juli 2023.

Kontaktperson:
Karin Nygård-Skalman, projektledare InnoHEIs, 010-142 82 50, karin.nygard-skalman@miun.se


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2022-01-18